Další porce bodů z Hustopečí

Josef Janoušek, 19. června 2009, 10:47 Google+

O uplynulém víkendu absolvovala posádka Barvík-Bartončík Agrotec Mogul Rally Hustopeče. Na posádky netradičně čekala speciálka na brněnském výstavišti a zbylá porce pátečních kilometrů se odjela za tmy, která spolu s nemalým množstvím šotoliny a vody vytvořily opravdu náročné podmínky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barvík, vladimír

barvík, vladimír | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Před dvěma lety se díky mávání na malou televizní helikoptéru stal Láďa Barvík Borcem na konec. Jaký byl tedy stav vzdušného prostoru v okolí letos? "Byl tam jeden, co se pořád motal nad tratí. Byl o hodně větší než ten před dvěma lety a dokonce jsem měl nutkání mu zamávat, ale tentokrát jsem udržel ruce na volantu." Posádka Anvel racing teamu vstoupila do závodu sedmým časem na speciálce v Brně a dokonce po třetí RZ figurovala na pátém místě na kterém přetrvala i přes zrušenou čtvrtou RZ. Pátá RZ však odstartovala propad výsledkovou listinou. Před Barvíka se během této RZ dostali Odložilík, Valoušek a Tarabus. Do konce první etapy ještě přibili Trojan s Hozákem a tak Vladimír s Pepou přenocovali na desátém místě.

Vladimír Barvík Rally Hustopeče 09

Druhý den se začínalo až v pozdní dopoledne a toho využili Arazim s Jelínkem, kteří se posunuli před posádku Anvelu. Během první sobotní rundy, ale odpadli Orsák a Odložilík. Za cílem RZ 13 havaroval Hozák a na RZ 14 Tarabus, což posunulo Barvíka na osmou pozici. Tři RZ před koncem byly rozestupy kolem Barvíka takové, že změnu pozice by mohly zapříčinit jen technické problémy a tak si posádka pohlídala dojezd do cíle a body za osmou pozici. A jak se soutěž líbila posádce? "Výstaviště, tma a šotolina nám vlastně ani tak nevadí. Každá soutěž má své zvláštnosti a po tolika odjetých sezónách nás nemůže jen tak něco rozhodit. Přesto jsme už při tréninku tušili, že tahle soutěž nebude pro nás tak úspěšná jako Krumlov. Vzhledem k nepříjemným událostem, které před nedávnem postihly náš team, jsem nebyl v optimální závodnické pohodě, což se projevilo na mém slabém výkonu," vysvětluje pilot. "Musím uznat, že v Hustopečích nám k 8. místu pomohlo odstoupení některých posádek," dodal.

V absolutním pořadí figuruje Vladimír Barvík na skvělém šestém místě, když zatím dokončil všechny soutěže „velkého“ mistráku. "Je to asi nejlepší úvod sezóny za dobu co závodím. S výsledky panuje absolutní spokojenost."

Vytisknout

Diskuze: Další porce bodů z Hustopečí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Trněný, Karel

Seznam.cz Rally Team v Hustopečích: potíže s technikou a jízda půjčeným vozem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud