Vyhodnocení loňské fotosoutěže, hlavní cena putuje do Prachatic

Roman Ordelt, 10. srpna 2009, 08:35 Google+

Při příležitosti konání 38. ročníku Barum rally Zlín 2008 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Ceny do fotosoutěže věnovala prodejna BABYLAND ZLÍN – svět modelů a hraček, ráj pro děti a dospělé (více na www.babyland.cz), JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, firma ALITRON CZ, s.r.o. věnovala pro výherce finančních cen ve všech kategoriích celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY, RALLY MODELS – Antonín Babík a UNICARS CZ – Váš prodejce vozů Mitsubishi a Citroën ve Zlíně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.barum.rally.cz

Sdílejte článek

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – digitální fotografie, barevná fotografie a černobílá fotografie. Odborná mezinárodní porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum Czech Rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production), Ing. Jan Regner (zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění. "Jako každoročně i letos nebylo jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce v digitální kategorii. Byli jsme potěšeni opět velkým zájmem o tuto kategorii. Fotosoutěže se zúčastnila řada fotografů z okolních zemích, a tak můžeme hovořit o regulérní mezinárodní soutěži. Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá a rovněž i barevná fotografie se dostává do ústraní, o čemž svědčí malý počet zúčastněných autorů. Z toho důvodu jsme se rozhodli pro letošní rok nevyhlašovat v propozicích barevnou kategorii," řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum Czech Rally Zlín. V porotě dále usedli Ing. Petr Linhart, Jakub Hofbauer, Jiří Dokulil (všichni Česká republika), Walter Broekmans, Tom Buyse (oba Belgie), Joao Faria Freitas (Portugalsko), Eralp Koltuk (Turecko), Lukáš Raník (Slovensko), Todor Tomov (Bulharsko) a Tasos Tsiortas (Řecko).

Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zlepšuje. V digitální fotografii přišlo od   126 autorů celkem 503 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila ještě pět ocenění. Porota se rozhodla v barevné kategorii neudělit hlavní ceny, nicméně vyhodnotila dva autory věcným oceněním. V černobílé fotografii byla udělena pouze třetí cena. V barevné kategorii se zúčastnilo celkem šest autorů, kteří zaslali celkem 23 fotografií, v černobílé kategorii zaslali dva autoři čtyři snímky.


DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:
1. cena Jan Froněk, Prachatice – 500 Kč, 2. cena Daniel Fessl, Rakousko
(Scharnstein) – 300 Kč, 3. cena Josef Hudeček, Přerov – 200 Kč


Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii: Jakub Nazim - Polsko (Jelenia Gora), Rafal Roguski - Polsko (Gliwice), Mirosław Zagórny - Polsko (Wroclaw), Petr Sagner - Zlín, Daniel Fessl - Rakousko (Scharnstein)


BAREVNÁ KATEGORIE:

Autoři oceněných fotografií v barevné kategorii:
Rafal Roguski - Polsko (Gliwice), Jiří Petřkovský - Zlín


ČERNOBÍLÁ KATEGORIE:
1. a 2. cena neudělena

3. cena Rafal Roguski, Polsko (Gliwice) – 200 Kč


Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 39. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2009!

Vytisknout

Diskuze: Vyhodnocení loňské fotosoutěže, hlavní cena putuje do Prachatic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Omezení železniční dopravy během divácké Super rychlostní zkoušky ve Zlíně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud