Josef Semerád se rozloučil se sprinty ve Vyškově

Petr Eliáš, 9. září 2009, 18:20 Google+

Sherlog Racing Team tentokrát na Admiral Rally Vyškov zastupovala pouze posádka Josef Semerád – Roman Niemetz.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Josef

Semerád, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ač se to mnohým zdálo jako nesplnitelné, tak vyškovská Admiral Rally skutečně v sobotu 5. září odstartovala i po všech peripetiích kdy postupně mizela z kalendáře rallysprintů, aby se tam opět objevila. Vyškovská trať i přístup pořadatelů vždy posádkám Sherlog Racingu seděl, a proto ani letos nechyběl zástupce týmu na startu hanácké soutěže. Zkušená posádka Josef Semerád navigovaný Romanem Niemetzem přijela do Vyškova se svým Mitsubishi Lancer EVO IX bojovat o co nejlepší umístění i přesto, že letošní sezona je po všech problémech, které posádku provázely, již definitivně ztracená. „Ve Vyškově jsme si v minulosti užili i skvělý pocit vítězství, a tak se sem rádi vracíme. Letos už nám ve sprintech o nic nejde, ale je to na dlouhou dobu můj poslední závod, a proto jsem se chtěl ještě svézt,“ vysvětluje Josef Semerád.

Mokré tratě s množstvím nečistot dávaly před startem soutěže dobrou šanci pro úspěch i produkčním vozům před smečkou speciálů S2000. Posádka Sherlog Racing Teamu do první sekce zvolila obutí „na jistotu“ v podobě pneumatik intermedia, což se ukázalo jako správná volba.Výsledek v první rychlostní zkoušce, kterým byl šestý dosažený čas ukazoval dobrou výchozí pozici. Na druhé rychlostní zkoušce ale přišla pohroma v podobě defektu. Co se v průběhu druhé RZ na trati Rally Vyškov stalo popisuje Josef Semerád. „V jednom z nájezdů do zemědělského družstva byla taková hrana, na kterou jsem se snažil dávat pozor a věděl jsem, že je to místo, kde se dá udělat defekt. I přesto jsem asi tady prorazil kolo a do cíle rychlostní zkoušky jsme dojížděli na defektu. Auto hrozně vibrovalo a jel jsem skutečně hodně pomalu, protože jsem byl rozhodnutý v cíli odevzdat výkaz, a nechtěl rychlou jízdou poškodit blatník anebo světlo našeho myšáka. Cestou do cíle jsme ještě pouštěli Milana Pantála a nabrali jsme něco přes dvě minuty, což je ve sprintech nesmazatelná ztráta a s předposledním časem klesli až na 78. místo. Když jsme ale s Romanem v cíli kolo vyměnili, tak jsem si říkal, že se alespoň svezeme, pobavíme sebe a diváky, protože v rallysprintech už letos nepojedeme. Všechny zbývající závody se kryjí s Martinovými starty v Mistrovství světa a pro mě je letos Martin priorita.“

I s více než dvouminutovou ztrátou tak bílomodrá devítka Sherlog Racing Teamu dál pokračovala ve vyškovské soutěži a přítomní diváci oceňovali atraktivní a rychlou jízdu produkčního vozu. Hned na následující rychlostní zkoušce si Josef Semerád s Romanem Niemetzem udělali radost celkově 4. časem a i další časy vždy mezi prvními devíti posunovaly posádku Sherlog Racing Teamu výš výsledkovou listinou, aby nakonec v cíli dosáhla na 12. místo absolutně. „Vyškov byl pro nás hezký závod se špatným výsledkem. Jelo se nám celou dobu pěkně, trať se nám líbila a vyhovovalo mi i ranní kluzko. Bohužel defekt ve sprintu znamená definitivní konec nadějím na dobrý výsledek,“ hodnotí Josef Semerád.

Vedoucí týmu Josef Semerád už naznačil, že do konce sezony už nenastoupí k dalším startům ve sprintech a bude se věnovat podpoře syna Martina, který koncem září vyrazí na první asfaltovou světovou soutěž do Španělska, a následně na slavnou šotolinovou Britskou rally. Tři měsíce bez soutěžního volantu v ruce by ale asi Pepa Semerád nevydržel, a proto si už naplánoval kde se letos ještě sklouzne. „Máca měl původně ještě odstartovat na Rally Příbram, ale ta se kryje s Pirelli Stars Shoot outem v Rakousku kam pojedeme podpořit Honzu Černého a kde má Martin i další povinnosti vyplývající z jeho loňského úspěchu. Před Britskou rally Martin ještě odstartuje na šotolinové německé Lausitz Rally, a pokud to dobře půjde a nebudeme mít v tu dobu rozpůjčovaná týmová auta, tak bych tam chtěl odstartovat i já. Šotolina mě vždycky bavila a chtěl bych se na ní svézt a zazávodit si s Martinem. Rozhodně oba dva ještě odstartujeme v prosinci na Pražském Rallysprintu. Končit se mi ještě nechce,“ říká závěrem Josef Semerád.

Vytisknout

Diskuze: Josef Semerád se rozloučil se sprinty ve Vyškově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Matys, Antonín

Tonda Matys vyhrál Citroen Trophy ve Zlíně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud