„XXIII. Rally Vyškov“ se uskuteční v plánovaném termínu.

Jiří Dokulil, 30. května 2015, 11:09 Google+

Do startu rally zbývají necelé dva měsíce. „XXIII. Rally Vyškov“ proběhne dle Kalendáře automobilových podniků FAS AČR na rok 2015 ve dnech 24. července a 25. července 2015 jako součást Rallysprint serie a Poháru 2+.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vyškov

rally vyškov | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Záštitu nad „XXIII. Rally Vyškov“ převzalo město Vyškov a Ing. Ivo Bárek, místopředseda Senátu Parlamentu České republiky. 

„XXIII. Rally Vyškov“ je jednoetapovou soutěží, mající tři sekce a čtyři rychlostní zkoušky na tratích v okolí Vyškova. Každá rychlostní zkouška se jede dvakrát. Celková délka tratí rychlostních zkoušek je více jak 70 km. Pořadatelé vycházeli z hodnocení minulých ročníků a připravili tratě rychlostních zkoušek tak, aby splňovaly stanovené podmínky a byly atraktivní pro soutěžící i pro diváky. Koncepce organizace soutěže je pojata jako dvoudenní. V pátek 24. července 2015 proběhnou administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy posádek s tratí soutěže a vlastní soutěž proběhne v sobotu 25. července 2015. Start a cíl rally je plánován ve Vyškově na parkovišti u kruhového objezdu u Agrodomu. Prostory pro ředitelství soutěže budou, tak jako v loňském roce, umístěny v areálu městského úřadu ve Vyškově. Servisní areál bude v prostoru vyškovského letiště. 

  Organizační výbor připravil návrh koncepce trati rally a rychlostních zkoušek tak, aby vyhovovala sportovním řádům, byla maximálně bezpečná jak pro soutěžící, tak i pro diváky a současně co nejméně omezovala veřejnou dopravu a co nejméně zatěžovala obyvatele dotčených lokalit. Potěšující je ta skutečnost, že požadavkům pořadatelů bylo ze strany starostů obcí a majitelů lokalit vyhověno a přes nesouhlas s využitím komunikací ve vojenských lesích a ve Vojenském újezdu Březina byly  problémy se stavbou trati vyřešeny a navrhované tratě rychlostních zkoušek byly příslušnými orgány odsouhlaseny. 

Ze strany obcí jsou dále odsouhlaseny trasy vedení přejezdů mezi rychlostními zkouškami a vedení objízdných tras.

Průběžně jsou  zpracovávány potřebné dokumenty a ve stanovených termínech předkládány ke schválení. Je dohodnut termín kontroly tratí rychlostních zkoušek se zástupcem Asociace jezdců rally. Harmonogram přípravy rally je ze strany pořadatelů průběžně plněn a v současné době nic nebrání tomu, aby se vyškovská rally v plánovaném termínu uskutečnila. A to i přesto, že kolují zvěsti o problémech pořadatelů, a že vyškovská rally se „snad ani neuskuteční“.

Při organizačním zabezpečení „XXIII. Rally Vyškov“ udělají pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR vše pro to, aby byla zachována standardní úroveň vyškovské soutěže, s jakou se setkávali činovníci, soutěžní posádky, pořadatelé a diváci v minulých letech. Cílem pořádání vyškovské rally je i propagace Vyškova, vyškovského regionu a spolupodílejících se institucí a firem. Hlavním cílem pořadatelů je bezpečnost soutěže jak pro diváky, tak i soutěžní posádky a především to, aby se soutěžící i diváci na vyškovskou rally rádi vraceli.

  O dalším stavu příprav „XXIII. Rally Vyškov“ vás budeme informovat na stránkách Hanáckého rally klubu v AČR - www. rallyvyskov.cz.

 

 

Za organizační výbor pro přípravu „XXIII. Rally Vyškov“

Ing. Ladislav Petráš - předseda Hanáckého rally klubu v AČR

Jaromír Palásek - ředitel rally

Vytisknout

Diskuze: „XXIII. Rally Vyškov“ se uskuteční v plánovaném termínu.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel

Jan Kopecký nebyl na výstavišti nejrychlejším pilotem...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud