XXI. Rally Vyškov 2013 zrušena

Jiří Dokulil, 7. srpna 2013, 23:47 Google+

V posledním období dlouhodobé historie rally na vyškovsku je to podruhé, co se tradičně pořádaná rally neuskuteční. Poprvé to bylo v roce 2011, kdy tato soutěž nebyla zařazena do kalendáře FAS AČR. V letošním roce finanční problémy donutily pořadatele, Hanácký rally klub v AČR, rally měsíc před plánovaným termínem jejího konání zrušit. XXI. Rally Vyškov se měla uskutečnit ve dnech 6. září až 7. září 2013.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vyškov

rally vyškov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 V důsledku tragických událostí minulé sezony, a především po jejich prezentaci v médiích, došlo v rally sportu k výrazným změnám. Odrazilo se to nejen v přístupu sponzorů, ale i v pohledu věřejnosti na automobilový sport. Pro Hanácký rally klub v  AČR to mělo dopad především v tom, že od spolupráce odstoupil generální sponzor minulých ročníků rally. Tím pořadatel XXI. Rally Vyškov přišel nejen o finanční a materiální podporu, ale i o zázemí celé soutěže.

Přesto pořadatelé doufali, že se situace změní k lepšímu a rally se podaří uspořádat. Byl ustanoven organizační výbor pro přípravu rally a byly zahájeny práce na přípravě soutěže. Současně s tím byli výborem vytipováni potencionální sponzoři rally a bylo s nimi průběžně jednáno. Bohužel v této oblasti se pořadatelům nepodařilo potřebné finanční prostředky získat.

K dnešnímu dni je XXI. Rally Vyškov po administrativní stránce připravena. Jsou vytyčeny a schváleny trasy jednotlivých rychlostních zkoušek, jsou zabezpečeny prostory pro ředitelství rally, servisní zónu a prostor startu a cíle rally. Vše je projednáno s dotčenými městy, obcemi, organizacemi a státními institucemi a pořadatel má jejich souhlasná stanoviska. Rovněž byly ve stanovených termínech dodány na FAS AČR požadované dokumenty ke schválení.

Organizační výbor pro přípravu XXI. Rally Vyškov udělal vše, co bylo v jeho možnostech a silách, aby se i letos rally na vyškovsku uskutečnila. Bohužel přes veškerou snahu nesehnal potřebné finanční prostředky na pokrytí nákladů souvisejících s pořádáním této soutěže. Jednání probíhala až do nejzažšího možného termínu.

Nyní, měsíc před plánovaným termínem uskutečnění rally, nemá Hanácký rally klub v AČR - pořadatel XXI. Rally Vyškov - vzhledem k výše uvedeným skutečnostem jinou možnost, než požádat Federaci automobilového sportu AČR o zrušení podniku, XXI. Rally Vyškov.

Výbor Hanáckého rally klubu v AČR se tímto omlouvá všem soutěžním posádkám a jejich týmům a všem divákům a příznivcům rally, kteří se chystali začátkem září tohoto roku na vyškovskou rally.

I přesto, že se letošní ročník vyškovské rally z výše uvedených důvodů neuskuteční, děkujeme za vstřícný přístup při přípravě soutěže městu Vyškov, Vojenským lesům a statkům ČR, s.p. Divize Plumlov, obci Nemojany, obci Račice-Pístovice, obci Prusy-Boškůvky, obci Topolany, obci Luleč, obci Ježkovice, obci Drnovice, vedení hotelu Nemojanský mlýn, Zemědělské společnosti Drnovice, a.s., společnosti CARSET s.r.o. Vyškov, Aeroklubu Vyškov, o.s., Policii ČR, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Brno, Správě a údržbě silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje - Oblast Vyškov, Městskému úřadu Vyškov - Odbor životního prostředí, společnosti SPP Vyškov s.r.o. - dopravní zdravotnická a asistenční služba, firmám Trasig, s.r.o. a Autonova Brno.

Vytisknout

Diskuze: XXI. Rally Vyškov 2013 zrušena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

RUFA Šport smeruje na Rajd Rzeszowski

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud