Peták s Benešovou v Jeseníkách třetí

Marek Felt, 12. října 2009, 10:25 Google+

O uplynulém víkendu se v okolí Šternberku uskutečnil letošní předposlední rallysprintový podnik. V rámci AZ Pneu Rally Jeseníky nechyběla na startu ani příbramská dvojice ve složení Josef Peták a Alena Benešová, kteří startovali s vozem Peugeot 207 S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peták, Josef

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Peták s Benešovou nevstoupili do soutěže nejlépe. Na prvním měřeném úseku zajel příbramský jezdec sedmý nejrychlejší čas, což určitě nebylo dle představ loňského rallysprintového šampiona. Na druhé RZ však obsadil s minimální ztrátou druhé místo a posunul se na průběžné třetí místo. "Začátek soutěže mi vůbec nevyšel. Nemohl jsem najít správné tempo," řekl v prvním servisu rozpačitě Peták.

Lepší to však nebylo ani ve druhé sekci soutěže, která obsahovala celkem devět rychlostních zkoušek o celkové délce 77. kilometrů. Před příbramskou smíšenou posádku se posunul Karel Trněný, startující s vozem Škoda Fabia WRC.

 

V závěrečné sekci sice Peták s Benešovou poskočili opět na třetí místo celkově, přesto nebyl jezdec modro-bílého Peugeotu 207 S2000 spokojen. "Za celou soutěž se mi nepodařilo najít správné tempo. Jelo se mi hodně blbě a byl jsem ze svého výkonu nespokojený. Díky výpadkům jsme skončili sice na třetím místě a udrželi si malou naději na zisk mistrovského titulu, přesto to byla jen slabá náplast. Vůz sice fungoval opět skvěle, za což musím poděkovat mechanikům, ale mezičlánek mezi volantem a sedačkou tentokrát naprosto nefungoval. Jinak samotný závod byl dobře připravený. Příjemné bylo, jak pořadatele vše připravili již na samotné seznamovací jízdy. Jedinou drobnou vadou bylo, že se vydával itinerář až v pátek ráno. Jinak tratě byly rovněž pěkné, náročně, a to i přes rychlejší charakter. Myslím si, že celkově se Rally Jeseníky pořadatelům povedla," zhodnotil předposlední rallysprintový podnik Josef Peták.

Dalším závodem posádky Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová bude poslední díl velkého šampionátu, kterým bude netradičně na konec sezóny Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Posádka Peugeotu 207 S2000 by jistě ráda navázala na třetí místo z domácí Rally Příbram.

Vytisknout

Diskuze: Peták s Benešovou v Jeseníkách třetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Picek, Luboš

Reakce na článek

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud