Josef Peták zakončí sezonu doma

Petr Eliáš, 23. září 2011, 11:24 Google+

Na domácí soutěž, kterou je 33. Rally Příbram, se chystá i Josef Peták, který to má na rychlostní zkoušky coby kamenem dohodil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro Josefa Petáka je Rally Příbram domácí soutěží, na kterou se každý rok těší, ale to sebou přináší i odlišnosti od zažitého stereotypu, který zkušený soutěžní jezdec prožívá na jiných závodech. „Oproti jiným závodům je pro mě dost netypické to, že spíme doma a z domu jdu už v závodní kombinéze. Závod je to domácí, dobře ho známe, ale rozhodně mám před ním respekt. V minulosti jsem tady dokázal několikrát rozbít auto, i když nám už o nic nešlo, takže nesmíme polevit a musíme se připravit jako na každý jiný závod. K této soutěži mám srdeční vztah, protože jsem tady v roce 1994 stál poprvé na startu automobilové soutěže,“ popisuje Josef Peták pocity před startem domácí rally.

V Příbrami se postaví na start již s tradičním Peugeotem 207 S2000, a tak fanoušci prozatím nemusí mít strach, že by se chystal přestup do kategorie dieselů, s nímž Josef Peták odstartoval na Horácké Rally. Tam jej ale potrápily brzdy vozu a cíl rally tedy nespatřil.

Se spolujezdkyní Alenou Benešovou se právě seznamují s tratěmi rychlostních zkoušek Rally Příbram, a proto nemůže chybět otázka na to, jak se jim rychlostní zkoušky v Příbrami líbí. „Tratě letos vychází z toho, co se v minulosti v Příbrami už jezdilo, a tak to pro nás není žádné velké překvapení. Dá se říct, že charakter rychlostních zkoušek se nám líbí. Příbram je pro nás letos posledním závodem a já věřím, že jsme na něj dobře připraveni a že se nám podaří se rozloučit se sezonou dobrým výsledkem, kterým bychom taky rádi poděkovali našim partnerům a celému týmu,“ uzavírá Josef Peták před startem 33. Rally Příbram.

Hroch Rally Team zve všechny příznivce rally návštěvě 33. Rally Příbram, která odstartuje v pátek 23. září v 16:30 v Příbrami.

Vytisknout

Diskuze: Josef Peták zakončí sezonu doma

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Jan Černý se vrací za volant Citroënu DS3 R3T

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud