AGROTEC rally připravuje polookruhovou zkoušku

Josef Janoušek, 21. března 2011, 15:31 Google+

Není mnoho českých soutěží, které začleňují do svého závodu nové prvky. V případě čtvrtého podniku Mediasport MMČR AGROTEC rally Hustopeče se mohou fanoušci těšit na polookruhovou zkoušku. Pojede se v rámci RZ 5,7 Starovice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Termín hustopečské soutěže se nezadržitelně blíží (10. – 11. června 2011). S tím souvisí i nové informace, které pořadatelský tým v čele se zkušenými soutěžáky Martinem Radou a Rudolfem Kouřilem nabízí ke zveřejnění.

Páteční etapa nabídne dvě více než třináctikilometrové testy Němčičky a Kurdějov ve dvou průjezdech. Ty opakované figurují v harmonogramu krátce před devátou hodinou, a tak je jisté, že si to startovní pole rozdá mezi sebou i s použitím světelných ramp.

Také druhá etapa nabízí sekce s dvěma dopoledními a dvěma odpoledními rychlostními zkouškami. Každá z nich je v harmonogramu soutěže obsažena dvakrát. Nejdelším testem letošního ročníku AGROTEC rally bude RZ 10, 12 Diváky s délkou 18,60 km, nejkratším RZ 6, 8 Šitbořice (9,58 km). Soutěž nabídne celkem 176,20 km rychlostních zkoušek.

Divácky atraktivní polookruh bude součástí sobotní dopolední RZ 5, 7 Starovice. „V Rakousku jsou podobné testy nedílnou součástí závodů, nechybí jim atraktivita a zájem fanoušků. Proto jsme se rozhodli zkusit najít úsek, který by nabídl zajímavou podívanou. Okruhovou část absolvují posádky dvaapůlkrát, v průběhu třetího okruhu bude následovat výjezd a další kilometry do cíle vložky. Součástí této RZ bude i komentovaná divácká zóna s přírodní tribunou ve vracáku po stoupání od Starovic.

Pořadatelé plánují komentovanou zónu i v odpolední sekci na RZ 10, 12 v obci Diváky. Fanoušek tak bude moci v sobotu shlédnout na dvou místech celkem osm průjezdů soutěžních vozidel, navíc bude neustále informován o aktuálním dění na trati,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Jako podporu účastníkům z „malých tříd“ nabízí organizátoři AGROTEC rally Hustopeče posádkám ve třídách 7 (A5 ), 9 (N2 + R1B) a 10 (N1 + R1A) „senzačně“ nízký vklad 1.700,- Kč (včetně DPH a pojištění 1.200,- Kč). Stejná částka platí pro účastnice dámského poháru.
Více informací k AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na AGROTEC RALLY v sociální síti facebook.com.

Vytisknout

Diskuze: AGROTEC rally připravuje polookruhovou zkoušku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman

ADELL MOGUL Racing Team odstartuje sezonu na Valašské rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud