Semerád na poslední RZ vybojoval vítězství

Petr Eliáš, 31. května 2012, 10:30 Google+

Martin Semerád má za sebou jeden z nejlepších závodů po sportovní stránce. Zvítězil mezi produkčními vozy a celkově skončil pátý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

40. Rallye Český Krumlov byla další soutěží Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, které se letos Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou zúčastnili. Opět se jednalo o rally, kde Martin závodil poprvé, a bylo tedy rozhodující, jak kvalitně si dokáže připravit rozpis a dokáže na něj jet. „Po seznamovacích jízdách jsem věděl, že rally bude hodně rychlá a i zrádná, což se mi stoprocentně potvrdilo. Z tratě jsem měl respekt, rozpis nám s Bohoušem seděl dobře a hned od začátku rally jsme byli na čele mezi produkčními vozy a bojovali s Jarinem Orsákem. Po prvním dni jsme na něj ztráceli asi deset vteřin,“ říká k úvodu soutěže Martin Semerád.

Příjemné jarní až letní počasí přivítalo účastníky 40. Rallye Český Krumlov i ve druhé etapě, kde byla připravena kombinace dvou velmi těžkých rychlostních zkoušek s názvy Kohout a Malonty. Při druhém průjezdu rychlostní zkouškou Kohout Martin s Bohoušem pořádně zabrali a výsledkem bylo znatelné snížení ztráty na Orsáka na 8,1 vteřiny a boj o vítězství mezi „velkými enky“ byl opět ve hře. „Podařilo se nám zajet super čas a dotáhnout se zase na dostřel Jarinovi. V tu chvíli jsme se rozhodli, že o vítězství zkusíme ještě bojovat a do dalších rychlostních zkoušek jsme šli hodně ostře. Na Lipno jsem si věřil, protože takový charakter rychlostních zkoušek mi vyhovuje. V infarktovém závěru, kdy jsme byli před poslední rychlostní zkouškou tři posádky ve vteřině, se nám nakonec podařilo zvítězit, dostali jsme se v celkovém pořadí o dvě příčky vpřed a hlavně na první místo v kategorii produkčních aut,“ popisuje závěr soutěže ze svého pohledu Martin Semerád.

Celkové páté místo absolutní klasifikace, hned za rychlými a technicky vyspělými vozy S2000 je výkon, se kterým je Martin Semerád i celý jeho tým nad míru spokojený. „Byl to asi největší souboj, který jsem zatím v rally zažil. Vítězství mezi produkčními vozy jsme si skutečně museli vybojovat a to mě těší. Bohužel radost z výsledku nám v cíli soutěže zkazila zpráva o tom, že v nemocnici po nehodě zemřel spolujezdec Aleš Zimolka. To je celému týmu moc líto a vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině. Všichni závodníci víme, že k něčemu takovému může dojít, ale nepřipouštíme si to. Věřím, že je to zase na dlouhou dobu poslední křížek v soutěžích,“ přeje si smutný Martin Semerád.

Semerád Rally Team si tedy z Českého Krumlova odvezl poháry za vítězství v kategorii produkčních vozů, vítězství mezi juniory a také cenné body za celkové páté místo v absolutní klasifikaci. Další soutěží, které se Semerád Rally Team zúčastní, bude za dva týdny Rally Krkonoše. Ta má centrum v Trutnově a bude to soutěž, kterou už v minulosti Martin Semerád absolvoval a loni zde dokonce skončil s Michalem Ernstem na druhém místě absolutně.

Vytisknout

Diskuze: Semerád na poslední RZ vybojoval vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Jak se připravuje bezpečnostní plán Rally Bohemia ?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud