Ve Vsetíně více než polovina posádek na pneumatikách HANKOOK

Aleš Holakovský, 29. října 2021, 17:30 Google+

Více než 40 posádek ze 75 přihlášených odstartuje do Rentor–Partr Rally Vsetín na  pneumatikách značky HANKOOK. Zároveň se jedná o předposlední díl HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY, tedy poháru vypsaného pro jezdce soutěžící na závodních pneumatikách této značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

„To, že více než polovina posádek přihlášených na Rally Vsetín používá naše pneumatiky je pro nás signálem, že jezdci oceňují jak konkurenceschopnost a příznivou cenu našich pneumatik, tak i bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech závodů MČR v rally a Rallysprint série,“ říká Martin Kamiš, zástupce promotéra poháru, společnosti MK-RACING, která je zároveň dodavatelem závodních pneumatik HANKOOK.

Mezi „velkými auty“ v Poháru 2+ budou na pneumatiky HANKOOK na Vsetínsku spoléhat například Mistr ČR ve Sprintrally z roku 2007 Karel Trněný s Fordem Fiesta R5, nebo absolutní vítěz Poháru 2+ z roku 2015 Pavel Ševčík.

Rallysprint série je však určena primárně pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Zde bude na pneumatikách HANKOOK po úspěšném vystoupení s „dvoukolkou“ na barumce jistě bojovat o prvenství další bývalý vítěz Poháru 2+, a to z roku 2019, kterým je Jaromír Tarabus. Znepříjemnit mu to určitě bude chtít teprve dvacetiletý průběžně čtvrtý muž letošní Rallysprint série a vítěz dvou posledních závodů ve třídě 6, Petr Daniel jun., který také důvěřuje obutí HANKOOK. Ve třídě 5 bude na „hankookách“ bojovat Jiří Rybák ze City Taxi Racing, který drží průběžnou třetí příčku ve třídě.

Na pneumatikách HANKOOK se letos opět odehrává i celý pohár Čermák a Hrachovec ADAM CUP 2021 pro posádky s vozy Opel Adam Cup. Tento úspěšný pohár bude mít ve Vsetíně svůj závěrečný podnik, stejně jako celá Rallysprint série. Na Rally Vsetín se utká hned devět pohárových Adamů.

V rally historických automobilů mají pneumatiky HANKOOK tradičně nejsilnější zastoupení. Nejinak tomu bude i ve Vsetíně, když zde „hankooky“ obuje i většina adeptů na celkové  vítězství v České trofeji historických automobilů. Jmenujme Martina Černého a Petra Němce na Ladách VFTS, Aleše Jirátka na BMW 2002 TI nebo Romana Vaňka na Škodě 130 LR. Své průběžné vedení v kategorii 4 zde bude chtít uhájit také Tomáš Klokočník mladší na Škodě Favorit.

Body jsou účastníkům poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY přidělovány na základě výsledků v jejich třídách (soudobé vozy), potažmo kategoriích (MČR-HA). V bodovém hodnocení je zohledňován také počet startujících v dané třídě či kategorii. Šanci na vyšší počet bodů z jednotlivých soutěží tedy mají ty posádky, které se musejí utkávat s větším počtem soupeřů.

Připomeňme, že stejně jako v minulých letech se v HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bojuje o hodnotné ceny, které v letošním roce mohou dosáhnout celkové hodnoty až 125.000,- Kč. Věcnými cenami pro vítěze jsou špičkové závodní pneumatiky HANKOOK:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 70.000,- Kč vč. DPH)

2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 35.000,- Kč vč. DPH)

3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 20.000,- Kč vč. DPH)

Závěrečným podnikem letošní HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bude listopadová Rallye Český Krumlov v termínu 12.-14. listopadu 2021. Poté dojde v závěru roku k vyhodnocení poháru napříč všemi šampionáty, pro které je letos pohár vyhlášen, což jsou Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Česká trofej v rally historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally a Slovenský Rally Pohár.

Více informací naleznete na: http://www.hankookmotorsport.cz/ 

Vytisknout

Diskuze: Ve Vsetíně více než polovina posádek na pneumatikách HANKOOK

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Morava (CZE)

2. Rally Morava: foto Jakuba Machálka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud