Video: Promoklá Horácká Rally

Josef Janoušek, 19. července 2009, 11:15 Google+

Na čvrtém podniku AutoCont Mistrovství České republiky v sprintrally, kterou byla Horácká Rally Třebíč se doslova čerti ženili. Od ranních hodin se nejen na Vysočině, ale na celém území naší země snášely proudy vody, což ovlivnilo i průběh Horácké rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úvodní RZ soutěže byla z bezpečnostních důvodů zrušena a tak se začalo závodit až od druhé, která se stala osudnou pro jednoho z favoritů Josefa Semeráda, kterého zradila technika jeho Mitsubishi. Od této RZ se začal odehrávat tuhý boj o vteřinky mezi Pavlem Valouškem a Jarkem Orsákem, kterým až do čtvrté RZ zdatně sekundoval Roman Odložilík, poté začal trochu ztrácet. V této době v soutěži již nepokračoval  vedoucí jezdec šampionátu Josef Peták, který na RZ3 odstoupil pro technickou závadu na Peugeotu 207 S2000. Tato RZ byla také na čas přerušena kvůli průtrži mračen.

Pátá RZ se stala osudnou pro dva jezdce, Jana Štěpánka zradila Octavia WRC a Milan Pantálek Havaroval. Pořadí na čele se ale neustále měnilo, tentokrát se do čela dostal Pavel Valoušek a trochu se vzdálil Jarku Orsákovi, který ihned kontroval. Vyhrál další dvě RZ a vystřídal Valouška na čele. Sedmou RZ také ovlivnila havárie Lubomíra Minaříka s Fabii Kit Car, který byl poté převezen do nemocnice, a zkouška byla zrušena.

V posledních třech RZ se rozehrál boj o vítězství mezi Pavlem Valouškem a Jarkem Orsákem. Valoušek vyhrál dvě ze tří RZ, ale ani to nestačilo na vítězství, které o nicotných 1,6s uhájil Jarek Orsák. Třetí místo obsadil zaslouženě Roman Odložilík a čtvrtý skončil velmi atraktivně jedoucí Tomáš Enge, který tak zopakoval dosavadní nejlepší výsledek Mitsubishi Lancer Evo IX CNG. Za zmínku stojí perfektní výkon třebíčského Davida Komárka podtržený pátým místem, který se do cocpitu soutěžního vozu vrátil po dvou letech. A Jana Dohnala, který na těžké promáčené trati obsadil desáté místo absolutně a zvítězil mezi dvoukolkami.

Z výborně zorganizované soutěže, která byla ovlivněna nevlídným počasím, vám přinášíme krátký sestřih, který měl být původně minimálně ze čtyř RZ. Bohužel počasí zaúřadovalo i na naši techniku. Sestřih je zkrácen na pouhé dva průjezdy a to RZ5, RZ7, na kterých můžete shlédnout jaké podmínky na trati panovaly.


                

 

Vytisknout

Diskuze: Video: Promoklá Horácká Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Úmrtí

Tragédie na Rally Bulgaria

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud