Jana Šlehofera smůla neopustila

Roman Turovský, 30. září 2009, 22:00 Google+

ROZHOVOR:XXXI. Sevenoaks Rally Příbram 2009 je v cíli a v něm i Kdyňská posádka jezdec Jan Šlehofer a spolujezdec Zbyněk Soběhart, která rally Příbram úspěšně dokončila na 3 místě ve třídě A6 a na 11 místě absolutně. A však po závěrečné technické kontrole byla posádka vyloučena za použití nehomologovaných dílů na voze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally příbram

rally příbram | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Ahoj Honzo a Zbyňku, na začátek bych zvolil klasickou otázku a to, jak byste zhodnotili své působení na rally Příbram?

Honza:
Tak jelikož jsme dojeli do cíle tak dobře, škoda jen nějakých chyb, které sem vytvořil a také že nám na jedné vložce neslo servo.

Zbyněk: Sobotní etapu hodnotím dle času kladně, je mi líto že první etapa nás stála velkou ztrátu nebyli jsme dostatečně rozjetí a báli se defektu.

Rally Příbram poznamenalo velké množství odstoupených posádek a to převážně díky technickým problémům, tobě se technické problémy vyhnuli?

Honza: Jak sem řekl, na první RZ druhé etapy nešel posilovač řízení, což nás stálo hodně vteřin, ale kluci v servisu vyměnili pumpu a vše bylo ok.

Rychlostní zkoušky se vrátily ke staršímu modelu a přesunuly se na Sedlčansko a okolí, jak se ti líbily nové rychlostní zkoušky?

Honza: Tak na to, že se Rally Příbram nesla v duchu nového pořadatele, tak RZ kde se jede pořád v omezovači a dosahují se velké průměry, není zrovna moje oblíbena.

Zbyněk: Rzety na Sedlčansku byli nesmírně rychlé a například 8a pul kilometru jet 3 minuty to svědčí o tom, jak letošní nova Příbram vypadala na trati
          
Zbyňku, ty jsi musel psát rozpis, jak se ti psal, nedělali ti nějaké pasáže erzet problémy?

Zbyněk: Myslím si že vše proběhlo v pořádku a rozpis byl dobře napsaný. Ale, je jen na Honzovi jak si na něj věří. Já si myslím, že nám chybí odjeté kilometry z nedokončených soutěží, ale např. Vystrkov v lese to byla skvělá práce. Škoda, že se nám nepodařil i ten druhy průjezd kde jsme museli couvat.



Na erzetách přibylo skoků, kterých v minulých ročníkách tolik nebylo, snad možná jen jeden. Na většině se pěkně skákalo, a pokud jezdec podržel nohu na plynu, tak se pěkně proletěl. Jak ty máš rád skoky a konkrétně jak se ti líbily skoky na rally Příbram?

Honza: Já skoky moc neskáču, nijak na nich nezrychlíš a podržet je podržíš jen jednou. Nemůžu říci, že je nemám rád nebo, že mi vadí, skáču ale s pocitem opatrnosti jak o auto tak o body :-)

S rally Bohemia je hodně spojována noční erzeta o délce 45 km a její náročnost na jezdce i spolujezdce, Sevenoaks rally Příbram se také neobešla bez nočních erzet, jak tobě vyhovují, nebo nevyhovují?

Honza: Já v noci moc rád nejezdím, ale to k rally patři, takže se plně soustředíme na rozpis. Ale jelikož, máme skvělou rampu v podobě xenonových světel, noční erzety mají skvělou atmosféru.

Sezóna se nám blíží ke konci, prozradíš nám své plány do konce sezóny a třeba i něco poodhalíš z plánů na příští sezónu?

Honza: Já osobně mám jedno velké přání, zůstat v teamu kde jsem, jelikož mě to moc baví a máme o kolo sebe skvělé lidi, ať si každý mysli co chce. Tolik práce a úsilí co všechno obnáší start na každém závodu, toho je hrozne moc. Proto těm lidem moc děkujeme a budeme se je snažit je nezklamat. Jinak o plánu na příští rok je vždy těžké mluvit protože nikdo neví co bude zítra a tento sport je opravdu hodně moc náročný.

Děkuji Honzovi a Zbyňkovi za rozhovor a posádce přeji zdárné ukončení letošní sezóny.

Vytisknout

Diskuze: Jana Šlehofera smůla neopustila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Katalánsko: Martin Prokop chce potvrdit letošní titul

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud