Santov vystavil Krestovi stopku

iAdam, 29. března 2010, 18:36 Google+

29. ročník Sheron Valašské Rally zahájil o uplynulém víkendu sedmidílný seriál Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally. Posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta - Petr Gross, obhajující titul v absolutní klasifikaci MMČR chtěla na Valašsku navázat na vítězství z posledních dvou ročníků. Závěrečná rychlostní zkouška však vystavila zlínsko-boleslavské dvojici stopku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman

Kresta, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Chtěli jsme na posledních dvou rychlostních vložkách zatáhnout a zkusit ještě něco s výsledkem udělat i přes handicap v podobě desetivteřinové penalizace. Na prvním z těchto úseku se nám podařilo zajet nejrychlejší čas, nicméně při druhém průjezdu jsme již takové štěstí neměli a odstoupili jsme z poměrně banálních důvodů," říká Roman Kresta. "Na našem voze se uvolnila spona na hadici přívodu chladicí kapaliny a nechtěli jsme pokračovat s rizikem poškození motoru. Takové věci se stávají a k rally patří. My jsme se na soutěž připravovali jako na každý jiný podnik, bohužel nám tentokrát štěstí nepřálo. Nyní se již musíme soustředit na následující soutěž na Šumavě."

Valašská rally však Mogul Racing Teamu přinesla i mnoho cenných poznatků pro pokračování dalších prací na Peugeotu 207 S2000. Cenná byla také přítomnost technika továrního týmu Peugeot Sport.

 

 

"Přestože se nám nepodařilo dojet na cílovou rampu, Valašská rally mnohé naznačila a náš tým vidí v průběhu soutěže mnoho pozitivního. Velké poděkování patří našim partnerům za podporu, kterou nám vyjádřili ať již svou osobní přítomností, či telefonáty a SMS zprávami a také všem fanouškům podél trati," uzavírají hodnocení úvodního podniku letošní domácí soutěžní sezóny Roman Kresta s Petrem Grossem.

Mogul Racing Team nyní čekají přípravy na druhý podnik MMČR, kterým bude ve dnech 15. - 17. 4. 2010 Mogul Šumava Rally Klatovy. Roman Kresta pak navíc absolvuje v barvách Kresta Racing s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX úvodní podnik sezóny sprintrally, kterým je o nadcházejícím víkendu Horácká Rally Třebíč.

Vytisknout

Diskuze: Santov vystavil Krestovi stopku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Buysmans, Robin

Freddy Loix letos v IRC s Fabii + videoprezentace

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud