Impromat Rallysprint Kopná: Vítězem Odložilík po tuhém boji

Tomáš Urban, 15. května 2011, 18:21 Google+

KOMENTÁŘ:Další podnik Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrally se jel v okolí Slušovic.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tradiční Kopnou jsme mohli přivítat opět ve Slušovicích. Na startu se sešlo 116 posádek, do cíle dojelo 80. Na posádky čekaly čtyři měřené úseky, které se jely dvakrát a celková délka RZ byla 78,18km. Počasí přivítalo posádky sluncem. Už ráno v servisní zóně bylo rušno, což dokazuje, že místní, jsou velcí fanoušci rally.

První rychlostní zkouška byl těžký Kameňák. Nejrychleji jej absolvoval Pavel Valoušek s Fabií WRC. Mezičas ve Vlčkové tomu ale nenasvědčoval. Druhý čas Odložilík, třetí domácí Tlusťák. Čtvrté místo bylo dělené mezi Grzyba a Tarabuse. Grzyb ale neprojel retardérem ve Vlčkové a byl zatížen penalizací 30 vteřin. Ve dvoukolkách byl nejrychlejší domácí Minařík, před Černým s Fabií R2 a Dunovským s Ignisem. Po první rychlostní zkoušce skončil kvůli porouchané převodovce Jakeš, zlomená poloosa vystavila stop Růžičkovi. Porouchaný motor zastavil Kouřila, Sutra a Havelku. David kvinta ulomil kolo a Martinu Hrachovcovi se poškodilo řízení.


Druhá rychlostní zkouška Kopná opět nejlépe seděla Valouškově Fabii. Druhý byl Odložilík a třetí Tarabus. Tlusťák dvakrát lehce chyboval. Nejprve nedobrzdil pravé odbočení v Kopné a pak hned následující zatáčku. Jelínek a Dohnal jsou před Bujáčka. Defekt má Firla s devítkou do KIT Racing a Tomaštík, který defekt udělal po kontaktu pravé strany vozu se zábradlím mostku. Technická závada zastavuje Trnovce. Dvoukolky nejlépe Dunovský, a jde na druhé místo. Černý třetí. Havaroval Galia.

Ve třetí rychlostní zkoušce opět nejrychleji Valda a na čele má náskok devíti vteřin. Krizové situace zažívá Tarabus a jde před něj Tlusťák. Martin Bujáček jede hodně pro diváky a tak jej předjíždí Sýkora. Pro technickou závadu odstupuje Stromšík. Do vedení dvoukolek se dostává Dunovský.

Čtvrtou rychlostní zkoušku zatáhnul Tlusťák. Druhý byl Grzyb. Valouškova Fabie na sjezdu do Slušovic přepla ochranný režim a jezdec správně diagnostikoval poruchu turba a místo vlevo na start další RZ odbočil vpravo do Slušovic a rally pro něj skončila. Odstoupení z prvního místa jej velmi mrzelo. Ve dvoukolkách se Minařík dostává před Černého.

Druhý průjezd Kameňákem nejrychleji Grzyb, za ním desetinu Tlusťák, tři desetiny Odložilík. Pěkný čtvrtý čas zajel Tomaštík. Ve dvoukolkách Dunovský stále vede, druhý zase prozměnu Černý před Minaříkem.

Šestá zkouška a pokračující obrovský souboj o vedení, nyní Odložilík před Tlusťákem jen o 3,5 vteřiny. Útok zahájil Sýkora a posunul se před Grzyba a těsně za Jelínka. Minařík jde opět před Černého. Havaruje Marek Holík s krásnou Felicií KC.

Druhá Raková a opět boj o vedení. Tlusťák opět poráží Odložilíka, ale jen o vteřinu, celkově je pořadí opačné, a rozdíl 2,5 vteřiny. Dále jde Dohnal před Jelínka na místo čtvrté a Grzyb na místo šesté před Sýkoru. Oba Štefanové v cíli odstupují - syn pro poruchu řízení, otec pro poruchu serva.

Poslední rychlostní zkouška. Tlusťáka čeká příští týden účast na evropské soutěži v Chorvatsku, Odložilíkovo auto pojede mistrovství Slovenska a oba to nechtějí rozbít. Poslední zkoušku a zároveň celý závod vyhrává Odložilík. Druhý je Tlusťák se ztrátou 4,3 vteřiny. Třetí je Tarabus a čtvrtý Dohnal. Hned za ním je Grzyb, když v poslední zkoušce porazil Jelínka.


Dvoukolky vyhrává Dunovský, který podle vyjádření se chtěl pouze rozjet před Krumlovem. Druhý je Minařík a třetí Černý. Stejné pořadí je i ve třídě 5.

Třída 6 vyhrál Černý před Vrkoslavem o minutu. Třída sedm se stala kořistí Veny Kopáčka před Liborem Paulem, také o více než minutu. Ve třídě osm nikomu nedal šanci Petr Pelech. Zato o druhé místo byl obrovský boj mezi Evou Vykydalovou a Martinem Kašíkem. Vykydalová měla na mále na RZ Raková. Zatáčku u Lípy najela příliš dovnitř a následovala jízda po dvou kolech. Nechybělo mnoho a byla z toho bouda. Eva vše zvládla a patří jí druhé místo.

Třída devět a souboj malých hond v pořadí Kobliha, Vladyka, Kořistka. Velmi pěkné páté místo ve třídě připisuje Daňhelová.

Ve velkých dieselech panuje Boček s Octavií. Druhý je Harásek a třetí Mandík, kterému se nepodařil začátek soutěže.

Součástí soutěže je i Pohár ČR. Tady byl nejrychlejší Dohnal s Mitsubishi, druhý Andriy Chepil a  třetí s továrním favoritem Daněk.

Další soutěží jsou Rally Krkonoše 17.-18.června v Trutnově.

Fotogalerie Tomáše Urbana
 

Výsledky v časech

Pořadí

Posádka
vůz
Celkový čas Ztráta na vedoucího
    1.   Odložilík R. - Tureček M.
  Škoda Fabia S2000
45:39,9
 ---
    2.   Kopecký J. - Starý P.
  Škoda Fabia S2000
  +4,3
    3.   Tarabus M. - Norek I.
  Fiat Grande Punto S2000
  +37,2
    4.
  Dohnal J. - Grega T.
  Peugeot 207 S2000

+50,4
    5.   Grzyb G. - Bacigál I.
   
Peugeot 207 S2000

 +53,3
    6.   Jelínek J. - Kotěna M.
  Mitsubishi Lancer EVO IX 

 +55,4
    7.   Sýkora J. - Škardová M.
  Mitsubishi Lancer EVO IX 
 

       +1:00,0

    8.   Bujáček M - Omelka M.
  Mitsubishi Lancer EVO IX 
  +1:21,5
    9.   Firla L. - Dresler P. 
  
Mitsubishi Lancer EVO IX

+1:39,2
   10.  Tomaštík J. - Vrečka J.
 Subaru Impreza WRC

       +1:47,1


Vytisknout

Diskuze: Impromat Rallysprint Kopná: Vítězem Odložilík po tuhém boji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Vatanen, Ari

Vatanena čeká po nehodě operace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud