ADELL MOGUL Racing Team chce navázat na krumlovské vavříny

Tomáš Urban, 26. května 2011, 21:24 Google+

Rally Český Krumlov – bašta Romana Kresty. V tomto duchu lze charakterizovat výsledky jezdce ADELL MOGUL Racing Teamu na jihočeské soutěži. V posledních sezonách dominoval v Českém Krumlově čtyřikrát v řadě. Jeho šest vavřínů pak nemá v historii této rally obdoby. A tak otázka pro víkendový start je jasná. Naváže dvojice Roman Kresta – Petr Gross na tuto statistiku a obhájí loňský triumf?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Rally Český Krumlov startuje pětitýdenní kolotoč, který vyvrcholí startem na Bohemii první červencový víkend. Společně s Agrotec Mogul rally Hustopeče tato etapa českého šampionátu hodně napoví o jejím možném výsledku.

„Krumlov a květen. Tím je skoro vše dané. V zásadě je to první závod za téměř letního počasí, kolem trati je vše rozkvetlé, soutěž má naprosto jedinečnou atmosféru. A právě hezké počasí láká ke krumlovským tratím i mnohem více diváků, kteří návštěvu soutěže spojují s prohlídkou Českého Krumlova a vltavských zákoutí. Věřím, že počasí bude soutěži přát i letos,“ věří Roman Kresta.

V čem tkví tajemství Romanových úspěchů na specifických jihočeských tratích?
„Charakter zkoušek je sice rychlý, ale zároveň těžký. Spousta kilometrů se jede v lesích, po úzkých cestách, což nám s Petrem vyhovuje. Krumlovské testy jsou jedny z nejnáročnějších v českém mistráku. Úspěch hodně souvisí s optimálním nastavením podvozku, s vyvážením auta. Letos pořadatelé opět vsadili na delší úseky, na kterých se dá hodně získat, ale také ztratit. Podle harmonogramu nás čeká nesmírně těžká soutěž,“ odpovídá pilot ADELL MOGUL Racing Teamu.

Tým absolvoval před Krumlovem test, kde se zaměřil na doladění fabie v očekávaných suchých podmínkách.
„Před valašskou jsme testovali na mokru a soutěž se odjela na suchu. Cítil jsem, že za těchto podmínek autu něco chybělo. Na testu před Šumavou jsme na tom zapracovali a posunuli fabii trochu dál. Pozměněný set-up nás možná zásadně nezrychlil, ale pocitově jsem se v kokpitu cítil mnohem lépe. To také úvod Mogul Rallye Šumava Klatovy potvrdil. I přes minimum ostrých kilometrů bylo následně auto rozděláno, vše překontrolováno a při funkčním testu zase odzkoušeno. Fabia nyní funguje výtečně, troufnu si tvrdit, že jsme dobře připraveni a na závod se už moc těším,“ říká šestinásobný vítěz Rally Český Krumlov.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 27. května v 16:00 hodin úvodní diváckou speciálkou na českobudějovickém výstavišti. Tam se ale zřejmě rozhodovat nebude. Dva průjezdy atraktivní divácké speciálky v jihočeské metropoli doplní deset klasických testů na pěti úsecích (celková délka RZ: 189,50 km). Cíl soutěže je naplánován na sobotu 28. května, krátce po 17. hodině v Jelení zahradě v Českém Krumlově. Posádka ADELL MOGUL Racing Teamu Kresta – Gross poveze na českokrumlovské soutěži startovní číslo 3.

Napínavé podívané bude předcházet autogramiáda Romana Kresty a Petra Grosse. Akce se uskuteční pod hlavičkou značky MOGUL od 12:00 do 13:00 hodin v CB Auto České Budějovice. Šanci setkat se osobně s touto populární dvojicí by si neměl nechat ujít žádný z jejich příznivců!

Vytisknout

Diskuze: ADELL MOGUL Racing Team chce navázat na krumlovské vavříny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally tríbeč

Roman Grendel: „Nemali sme ten správny deň.“

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud