Peugeot Delimax Total Team veze z Krumlova stříbro

Tomáš Urban, 1. června 2011, 21:38 Google+

Nejtěžší krumlovská rally posledních let. Tak zhodnotila většina zúčastněných třetí soutěž letošního Mediasport mistrovství ČR v automobilových soutěžích, totálně promoklou Rallye Český Krumlov. Posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza s Peugeotem 207 S2000 si tady vyjela stříbro. Z vítězství se radoval Roman Kresta s vozem Škoda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Z nebe se valící voda, blátem pokrytá trať a hlavně na kontě nemilosrdná půlminutová penalizace za sražený retardér. To jsou karty, kvůli kterým posádka Peugeot Delimax Total Teamu nemohla na Rallye Český Krumlov hrát o vítězství i když do třetí soutěže nasadila zcela nový speciál Peugeot 207 Super2000 Evolution 2011, s nímž vyhrála šest rychlostních zkoušek z dvanácti. Stejný počet RZ vyhrál i Roman Kresta. V celkovém součtu zaostal Valoušek za Krestou o 43 sekund. Kresta vyhrál Krumlov popáté za sebou a posunul se do čela průběžného pořadí českého rally mistrovství. Pavel Valoušek je druhý.

Pavlovi se Zdeňkem zkomplikovala život chyba hned ve druhém měřeném testu, kdy dostali půlminutovou penalizaci za špatný průjezd zpomalovacího retardéru, kterým se pořadatelé snaží kvůli bezpečnosti snížit průměrnou rychlost rychlostní vložky. Po kontaktu, respektive rozražení velkých balíků slámy, byla silně poškozená i přední část vozu, ale dvojice pokračovala v jízdě. Na konci první etapy se ale dověděla, že za sražení retardéru dostává od sportovních komisařů trest půl minuty. To byl konec nadějí na dobrý výsledek. Přesto v  týmu vládla pozitivní atmosféra a to hlavně z rychlosti nového Peugeotu 207 S2000, který stáj Peugeot Delimax Total nově nasadila právě na Krumlově a bude s ním absolvovat i další soutěže českého rally mistrovství. Český šampionát pokračuje čtvrtým závodem 10. a 11. června, kdy se pojede Agrotec Mogul rallye Hustopeče.


„Dostali jsme penalizaci a tím jsme se vyřadili z boje o vítězství. Navíc musím přiznat, že i bez penalizace bychom na Romana Krestu neměli, protože jsme nebyli tak rychlí jak on. Měl jsem k dispozici špičkové, plně konkurenceschopné auto. Svůj výkon na Krumlově ale hodnotím jako mizérii, vůbec jsem se nedokázal dostat do tempa. V závěru soutěže se to malinko zlepšilo, to je jediné pozitivum. Odzkoušeli jsme tu navíc nějaké věci ohledně pneumatik a nastavení, takže máme dobrý základ pro další soutěž. Stále máme velkou motivaci,“ zhodnotil Rallye Český Krumlov Pavel Valoušek.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team veze z Krumlova stříbro

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

MINI

Video: Kris Meeke testuje na asfaltu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud