Peugeot Delimax Total Team zbrojí na Krumlov

Tomáš Urban, 26. května 2011, 21:29 Google+

Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza mají před sebou třetí soutěž letošního sedmidílného českého rally mistrovství. Za volantem vozu 207 S2000 českého týmu Peugeot Delimax Total se úřadující domácí šampióni o tomto víkendu představí na Rallye Český Krumlov. Cíle posádky zůstávají stejné – vyhrát soutěž a pokusit se znovu dobýt český titul. Pomoci v tom má i nasazení zcela nového auta

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Český rally šampionát vstupuje do své hlavní fáze, kterou startuje Rallye Český Krumlov. Tato soutěž je díky okolí starobylého města patřícího na seznam památek UNESCO a jarnímu počasí považována za jednu z nejhezčích domácích rally. Charakter zkoušek je velice rychlý, ale zároveň těžký, protože trať vede po úzkých lesních cestách. Klíčovou roli k úspěchu proto hraje nastavení podvozku, který musí být stabilní i ve vysokých rychlostech. I letos jsou také na programu dlouhé vložky, na kterých se dá hodně získat. Nebo také ztratit. Právě proto se tým Peugeot Delimax Total Team rozhodnul nasadit na Krumlov zcela nový speciál Peugeot 207 S2000.

„Nové auto je v porovnání s  naší předchozí specifikací 207 S2000 o trochu tužší a má i lepší tlumiče. Celkově z něho mám velmi dobrý dojem a těším se, až s ním vyrazíme do závodu,“ zhodnotil Pavel Valoušek závěr dvoudenního testu, který předcházel Rally Český Krumlov.

Vedle kompletní sestavy techniků a mechaniků belgické stáje Kronos, která se stará o přípravu auta, se testu zúčastnil i Bryan Bouffier. Francouzský závodník, vítěz Rally Monte Carlo 2011 a testovací jezdec oddělení Peugeot Sport přijel Pavlovi se Zdeňkem pomoci najít optimální nastavení a pomoci ještě více se přiblížit limitům auta. „Bryan s námi strávil jeden den, kdy jsme se střídali za volantem, což pro mě bylo velmi přínosné, protože nikdo na světě nezná 207 S2000 tak dobře jako on,“ pochvaloval si spolupráci s Bouffierem Pavel Valoušek.

To, že Peugeot 207 S2000 je stále ve skvělé kondici, dokazuje i nedávné vítězství Belgičana Thierry Neuvilla, který za sebou na Korsické Rally nechal i všechny tovární speciály Škoda. Peugeot Delimax Total Team má tak v rukou silou zbraň.

Rallye Český Krumlov startuje v pátek 27. května v 16:00 hodin úvodní diváckou speciálkou na českobudějovickém výstavišti. Dva průjezdy divácké speciálky v jihočeské metropoli doplní deset klasických testů na pěti úsecích (celková délka RZ je 189,50 km). Cíl soutěže je naplánován na sobotu 28. května, krátce po 17. hodině v Jelení zahradě v Českém Krumlově.

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team zbrojí na Krumlov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally šumava

ADELL MOGUL Racing Team chce navázat na krumlovské vavříny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud