Zklamání ADELL MOGUL Racing Teamu při Rally Bohemia

Tomáš Urban, 6. července 2011, 11:11 Google+

Polovinu Rally Bohemia vévodila dvojice Roman Kresta – Petr Gross absolutní klasifikaci pátého podniku Mezinárodního mistrovství České republiky. Na začátku nedělní etapy ale vystavil stop jejich vozu Škoda Fabia Super 2000 problém s elektroinstalací.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Bohemia nabídla v českém měřítku další výtečné představení. Náročné tratě, početná divácká kulisa a hlavně nevyzpytatelné počasí určovaly ráz dalšího podniku českého šampionátu v okolí Mladé Boleslavi, na Železnobrodsku a Jablonecku.

Mladoboleslavská soutěž začala pro Romana Krestu s Petrem Grossem netradičně v ulicích Mladé Boleslavi při páteční superspeciálce „Bondy“. Třetí čas za očekávanými rivaly Loixem a Valouškem mnohé naznačil, bylo ovšem jasné, že na konečné výsledky nebude mít zásadní vliv. Na posádky totiž čekaly jedny z nejnáročnějších domácích zkoušek a na nich se doslova „lámal chleba“.

Roman Kresta rychle navázal na svých šest předchozích triumfů na Bohemii, během dopolední sekce zajel tři vítězné časy a do poledního servisu se společně s Petrem Grossem vraceli v pozici lídra závodu.  „Na Bohemii jsme se připravovali svědomitě, fabia jsme posunuli opět o kousek dál. Šli jsme do závodu s cílem útočit na první příčku, s výhledem na zisk maxima bonusových bodů za první etapu. Proto jsme nic neponechali náhodě. Bylo jasné, že vzhledem k předpovědi počasí bude rozhodovat volba pneumatik. A to se potvrdilo. Proto už dopoledne byla naše volba hodně o kompromisu. Úvodní sekce se sice odjela ještě bez deště, ale už v těchto fázích závodu jsme měli v autě alternativy pro náhlou změnu počasí,“ popisuje Roman Kresta.

Ač se déšť na tratích Rally Bohemia očekával spíše až v neděli, nakonec bylo vše jinak a v druhé sekci zapršelo. Sice nijak zásadně, ale právě tento fakt posádce ADELL MOGUL Racing Teamu nahrál. Náskok při opakovaných průjezdech testů navýšila o téměř dvacet sekund a až v RZ7 získal jejich skalp konečný vítěz Freddy Loix. Továrnímu jezdci Škody se tento kousek podařilo zopakovat i v posledních dvou sobotních testech, ale náskok 17.7 sekundy před druhou etapou byl více než slibný. Nejbližší konkurent v rámci českého šampionátu Pavel Valoušek už ztrácel více než půl minuty.

„Rozhodování o volbě pneumatik pro další kilometry bylo hodně hektické, ale nakonec jsme všechny testy zvládli bez problémů a upevnili si vedení. Také v závěru dne na Vinci a v Sosnové jsme vše podřídili možnému dešti. I když nepřišel, naše ztráta byla i přes přijatelnou volbu pneumatik pro případnou změnu počasí minimální. Nechtěl jsem riskovat výraznější ztrátu v Sosnové, kdybychom v závěru dne jeli tvrdý slick,“ naznačil Roman Kresta.

Vytisknout

Diskuze: Zklamání ADELL MOGUL Racing Teamu při Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Václava Pecha na „Bohemce“ zastavila prasklá poloosa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud