Zdárně v cíli Pačejova

Ondřej Krajča, 16. srpna 2012, 22:34 Google+

VIDEO:Agropa Rally Pačejov byla již šestou zastávkou pro účastníky rallysprintového mistrovství. Pačejov již tradičně patří mezi jezdecky velmi oblíbené soutěže, když zdejším tratím nechybí prakticky vůbec nic, od šotoliny až po rychlý a hladký asfalt.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
blažek, tomáš

blažek, tomáš | foto: Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Na startu této soutěže nechyběla ani posádka Speed Racing Teamu Tomáš Blažek – Miroslav Prachař na Škodě Fabia zařazené do třídy 7. Klukům se v posledních dvou soutěžích příliš nedařilo, když je stále velmi trápilo auto a chuť si chtěli spravit v Pačejově, kde chtěli hlavně dojet do cíle a získat další zkušenosti.

Hned z rána je čekal průjezd rychlostní zkouškou, jenž se jela ve vojenském prostoru. Pro začátek kluci znamenali pátý čas ve třídě. Následoval nejdelší test soutěže, kterým byla rychlostní zkouška Čečelovice, kde jim byl ovšem přidělen náhradní čas poté, co byla zkouška zrušena po havárii Milana Šindeláře. „Do první rychlostní zkoušky jsem šel až se zbytečně velkým respektektem z šotolinového úseku a taky to bylo na čase znát. Soupeři nám hned od začátku odskočili. Na dvojce nás čekal náhradní čas, což bylo škoda, ale s tím se nedá nic dělat,“ říká Tomáš Blažek.



Po první servisní zastávce následovaly čtyři rychlostní zkoušky. Opakované průjezdy Čečelovicemi, Komušínem a na závěr prostřední sekce byly přiřazeny další dva testy. Třetí zkouška byla pro Tomáše s Mirkem znovu zrušena a ve zbývajích třech testech zajeli šestý, pátý a nakonec i čtvrtý čas ve třídě. Poté je čekala další zastávka před závěrem soutěže. „Třetí rychlostní zkouška byla pro nás opět zrušena, takže se začalo závodit až na čtvrté. Na tu jsem se hodně těšil, velice se nám zamlouvala. Pak následoval druhý průjezd vojenským prostorem. Tam jsem chtěl zkusit přidat na šotolinovém úseku. Následující vložka nebyla pro nás nic jednoduchého, byla hodně na rozpis a zjistil jsem, že na tom našem budeme muset ještě zapracovat,“ dodává k prostřední sekci soutěže pilot Tomáš Blažek.



Poslední dva testy absolvovali Tomáš s Mirkem hlavně v poklidnějším tempu, aby dojeli do cíle, což se nakonec podařilo a na cílové rampě na horažďovickém náměstí patřilo klukům páté místo ve třídě 7. „Podařilo se nám soutěž zdárně, bez sebemenšího problému, dokončit, což je pro nás další impulz pro další soutěže. Na posledních dvou vložkách už se nebylo kam hnát. Auto fungovalo perfektně, za což jsem hrozně rád a myslím, že i Michal Ciller s mechanikama, za což jim patří velký dík. Děkujeme rovněž všem sponzorům a fanouškům, kteří nás přijeli k tratím podpořit,“ říká na závěr Tomáš Blažek.



Po dvou neúspěšných startech na Kopné a v Kostelci nad Orlicí se Tomáš s Mirkem dostali zdárně, bez jakýchkoliv problémů, do cíle v Pačejově, což je povzbudilo do dalších startů. A právě dalším startem této posádky bude Rally Vyškov, jenž se znovu jede po roční odmlce.

Vytisknout

Diskuze: Zdárně v cíli Pačejova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris - Prevot, Stephane

Atkinsonův šéf: Můžeme se dočkat překvapení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud