Vsetínský sprint s novým generálním partnerem a startem v neděli

Miroslav Vebr, 26. září 2012, 21:06 Google+

Pořadatelé Autoklubu Vsetín - město v AČR připravující závěrečný podnik TIMESEAL Mistrovství ČR v sprintrally hlásí definitivně poslední změny k blížící se soutěži. Nejvýraznější změnou pro letošní ročník valašského sprintu je nový a velmi významný obchodní partner společnost PSG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tato společnost je generálním dodavatelem v oborech stavebnictví, energetiky a petrochemie. Své úspěšné projekty realizovala ve více jak 20. zemích čtyř kontinentů. „Je nám velikou ctí, že můžeme spolupracovat se společností, která již v minulosti dokázala podpořit významné sportovce i jednotlivá sportovní odvětví. Proto jsme neváhali ani minutu a společnost PSG jsme začlenili i do oficiálního názvu soutěže. Věříme, že spolupráce proběhne z obou stran na velmi vysoké úrovni a společnost PSG se bude objevovat i v dalších ročnících vsetínského sprintu,“ uvedl k největší změně soutěže ředitel PSG - PARTR Rally Vsetín 2012 Petr Gryger.

Hodně vrásek přidal pořadatelům i termín konání soutěže. Původní termín zněl 20. října, ale na tento den se vztahuje druhé kolo krajských a komunálních voleb. Pamětníci si jistě pamatují, jaké komplikace byly s vyšší moci před čtyřmi roky. Následovala tedy změna, aby se sprint jel o týden později. Z organizačních důvodů ale ani tento termín nevyšel a Česká republika zažije na Vsetíně premiéru, neboť oficiální podnik mistrovství ČR v sprintrally se pojede v neděli 21. října 2012. Dalším faktorem, který určil start soutěže na neděli, jsou stavební a výkopové práce v obci Vesník, kudy vede jedna z rychlostních zkoušek. „Tady musím přiznat, že přesuny termínů jsou papírově velmi jednoduchá věc, ale získat všechna povolení, to dá opravdu velkou práci. Obzvláště, když žádáte o třetí termín. Pro ředitelství tato změna znamenala nejednu bezesnou noc Tady bych chtěl poděkovat všem obcím a subjektům, které jsou zainteresovány do různých povolování za pochopení a vstřícný přístup. Pro soutěžní posádky může mít nedělní start soutěže i pozitivní dopad. Nemusejí si vybírat v práci dovolenou, v sobotu absolvují seznamovací jízdy a v neděli závod. Věříme, že změna termínu nijak neovlivní oblíbenost našeho sprintu a posádky rády přijedou,“ přiblížil mravenčí, ale o to důležitější práci při zajišťování soutěže Petr Gryger.   

S ohledem na to, že PSG – PARTR Rally Vsetín 2012 je již doslova za dveřmi, sdělíme nyní nedočkavcům některá fakta. Startovní rampa bude i letos umístěna před vsetínský zámek, kde proběhne v sobotu od 19. hodin slavnostní představení vybraných posádek. Slavnostní sobotní večer bude zakončen ohňostrojem. Pro posádky přichází důležitá změna hned na začátek sprintu. Startovní pole se totiž vydá z servisu přímo na první rychlostní zkoušku.

Start soutěže bude v neděli v 8:30 hodin a posádky absolvují celkem sedm rychlostních zkoušek. Názvy erzet jako Jabloňová, Santov a Vesník jsou notoricky známé úseky, přesto se jedná o pozměněné rychlostní zkoušky. Skladba erzet je dvě, tři a dvě, přičemž posádky najedou 73,5 ostrých kilometrů. Nejrychlejší posádka by se měla objevit v cíli sprintu v 16:10 hodin.

Vytisknout

Diskuze: Vsetínský sprint s novým generálním partnerem a startem v neděli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen s Citroënem DS3 WRC slaví první vítězství!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud