Václav Pech jun. pro „Setkání mistrů“ mění MINI za BMW

Tomáš Urban, 16. listopadu 2012, 21:12 Google+

XI. Setkání mistrů o nadcházejícím víkendu v Sosnové u České Lípy přinese jednu zásadní změnu ve startovní listině. Václav Pech zde totiž figuruje s BMW M3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Pech je pravidelným účastníkem a statisticky i nejúspěšnějším rallye jezdcem tohoto klání. V letošním roce na Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye závodí s vozem MINI John Cooper Works 1.6 T a byl s ním přihlášen i na listopadové ,,Setkání“. Teď ale přišla nečekaná změna. Pech pořadatelům oznámil, že odstartuje s legendárním rallye speciálem BMW M3 a dodává k tomu: „Naše MINI prochází v posledních týdnech rozsáhlou repasí, kdy se snažíme především odstranit problémy s diferenciály, které nás v této sezóně trápily během každého závodu. Kvůli tomu jsme do Velké Británie, přímo k továrnímu Prodrive, odvezli vůz, aby nám tyto problémy se svými novými zkušenostmi pomohli dořešit. Přes dosavadní snahu a také z důvodu zaneprázdnění jejich týmu startem na MS ve Španělsku se zatím nepodařilo vše úspěšně dokončit a auto muselo zůstat v Anglii. Tam se v nejbližších dnech budeme vracet a pevně doufáme, že vše zdárně dopadne tak, abychom v příští sezóně mohli s Miníkem opět bojovat o přední příčky. V první chvíli to vypadalo, že v Sosnové neodstartuji vůbec, ale díky vstřícné nabídce Luboše Tenkla mohu startovat s jeho soutěžním BMW M3, které zapadá i do koncepce prodeje našeho partnera, společnosti Invelt. I když je to vůz pouze se zadním náhonem, ohromně se těším na svezení. Bude to jeden velký smyk. Samozřejmě také sleduji dobročinnou aukci o jízdu se mnou v Sosnové a mohu výherci slíbit, že pokud bude s touto změnou vozu souhlasit, na místě se projede s BMW M3 a navíc získá možnost zúčastnit se našeho celodenního testování MINI před Jänner Rallye, kde na svezení také dojde.“ ,


„Jsem rád, že nakonec v Sosnové pojedeme. Byl to pro nás rušný poslední měsíc a nic nebylo do poslední chvíle jisté. Je mi líto, že jsme nemohli Setkání mistrů obohatit o dalšího atraktivního jezdce. Po zrušení Pražského rallysprintu jsme ihned, jak jsme tu nemilou zprávu dostali, řešili s šéfem Prodrive WRC teamu, zda by Dani Sordo nemohl změnit svůj program a přijet do České republiky. Nepodařilo se hlavně z technických důvodů. Náše MINI  je v Prodrive rozebrané a Daniho vůz se vrátil ze Španělska teprve včera. Je mi to moc líto, všichni jsme se na Daniho těšili a bohužel tato promarněná šance se asi nebude moci zopakovat…,“ říká Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o.

XI. Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční 17. listopadu, kdy na trati v Sosnové proběhnou celodenní volné jízdy, a hlavní závod bude na pořadu dne v neděli 18. listopadu.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. pro „Setkání mistrů“ mění MINI za BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg: Mohu vyhrát titul, pokud budu mít místo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud