Pohár Pirelli 2013 odstartoval na Vrchovině

Petr Eliáš, 12. dubna 2013, 15:52 Google+

Pohár dodavatele závodních pneumatik Pirelli pro český trh pokračuje i v roce 2013 a ve Sprintrally odstartoval o uplynulém víkendu na Vrchovině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Švédská Rally

Švédská Rally | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Pohár Pirelli je jediný značkový pohár dodavatele závodních pneumatik v automobilových soutěžích rally v České republice. Společnost Motorsport, spol. s r.o. jej připravila pro posádky účastnící se jednak Timeseal Mistrovství České republiky ve Sprintrally, ale také pro Mediasport Mezinárodní Mistrovství České republiky v rally. Do bojů o celkové umístění v Poháru Pirelli mohou být zařazeny posádky, které splní jednoduchá kritéria, mezi něž patří například vyplnění přihlášky a zakoupení čtyř nových pneumatik Pirelli, tím je současně vyřešeno startovné v Poháru Pirelli. Detailní podmínky pro účast v Poháru Pirelli můžete najít na stránkách www.motorsport.cz . Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli je až do 10. května 2013.

Při pěti započítávaných soutěžích MMČR a šesti započítávaných v MČR ve Sprintrally jsou účastníkům Poháru Pirelli připisovány body za umístění ve své třídě. To zaručuje, že celkovým vítězem poháru se může stát i pravidelně bodující posádka s vozem nižší výkonnostní kategorie, což jasně dokazuje například loňský výsledek slečny Martiny Daňhelové, která s vozem Renault Clio zvítězila v Poháru Pirelli pro rok 2012 ve Sprintrally absolutně a připsala si i prémii za vítězství v Dívčím Poháru Pirelli. Na slavnostním večeru Poháru Pirelli ke konci loňského roku, kde byli oceněni i další úspěšní závodníci na pneumatikách Pirelli v jiných motoristických disciplínách, si pak převzala finanční prémii ve výši 50 000,- Kč stejně jako Jan Černý, který absolutně zvítězil v Poháru Pirelli v MMČR za rok 2012.

Prémie za celkové umístění v Poháru Pirelli v MMČR I V MČR v rally jsou pro rok 2013 následující:

 

1. místo 50.000,-

2. místo 25.000,-

3. místo 15.000,-

4. místo 10.000,-

5. místo 5.000,-

I letos se tedy bude na pneumatikách Pirelli závodit nejen v bojích v absolutním pořadí, či ve třídě, ale také v rámci samostatného hodnocení poháru, o čemž vás budeme průběžně informovat. Pohár Pirelli letos odstartoval jako první v Timeseal Mistrovství České republiky ve Sprintrally ve Slavonicích. Příhraniční město hostí jednodenní Sprintrally Rally Vrchovina, která letos zahájila motoristickou sezonu na území České republiky. Na startu se sešlo celkem 103 posádek, z nichž se 14 přihlásilo do Poháru Pirelli. Podmínky na první Sprintrally byly velmi obtížné, protože území, na kterém se Rally Vrchovina odehrávala, bylo v uplynulých dnech před soutěží pravidelně zásobováno sněhovými přeháňkami, a tak v lesních pasážích nechyběly četné úseky na sněhu a ledu. Pneumatiky Pirelli se rozhodně neztratily ani v těchto těžkých podmínkách.

Nejrychlejší posádkou Rally Vrchovina byli na pneumatikách Pirelli Miroslav Plíhal s Jiřím Strossem se Škodou Octavia WRC. Je to poprvé, kdy se do poháru přihlásila posádka startující s vozem WRC a Plíhalovi se Strossem velmi těžká Vrchovina skvěle vyšla. Obsadili celkově čtvrté místo absolutně a byli nejrychlejší ve třídě 13. Do třídy 6 letos přestoupili Adam Kobliha s Petrem Chodurou i Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem. Tentokrát byla rychlejší dvojice Kobliha – Chodura s Citroënem C2R2. Aleš Kaválek s Jaroslavem Miko s Hondou Civic TypeR byli nejrychlejší na pneumatikách Pirelli ve třídě 5. Nejpočetněji obsazenou kategorií pneumatikami Pirelli je jako obvykle třída 9. Řidiči malých šestnáctistovek společně využívají velmi dobrý poměr cena/výkon, který u pneumatik Pirelli v tomto rozměru platí. Na „Pirellkách“ ve třídě devět startuje hned šest jezdců. Nejrychlejší tentokrát byli Martin Tomečka s Martinem Trlifajem s Hondou Civic VTi. Ve třídě osm, tedy mezi dvoulitry se z vítězství v poháru radoval Jan Lunga s Janem Kubalou s Renaultem Clio. Loňský vítěz Poháru Pirelli Vlastimil Daňhel se přesunul na místo jezdce, ale stačilo to tentokrát s Lubomírem Brtníkem jen na druhé místo. Vítězové Poháru Pirelli ve třídách si tedy připsali deset bodů do celkové tabulky a tažení v Poháru Pirelli v roce 2013 ve Sprintrally zahájili velmi úspěšně.

Další automobilovou soutěží rally, kde se budou počítat body i do Poháru Pirelli, bude Rallye Šumava - Vltava Klatovy už za týden. První soutěž Mediasport MMČR v rally v tomto roce na českém území představí zhruba padesát posádek soudobých automobilů a přibližně stejný počet historických vozů, které mohou pneumatiky Pirelli využít také.

Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Pohár Pirelli 2013 odstartoval na Vrchovině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally de curitiba

WRC má od roku 2014 třetího dodavatele gum

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud