Pirelli chce nejpozději od roku 2017 'obouvat' tovární tým

iM2, 18. června 2015, 21:44 Google+

Zatím jezdí všechny tovární týmy na pneumatikách od Michelinu. To by se ale mělo brzy změnit. Nejpozději za dva roky totiž chce Pirelli míchat kartami na úplném čele.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pirelli hledá cestu zpět na vrchol ve WRC. Letos Italové obouvají všechny pravidelně startující soukromníky s vozy WRC (Robert Kubica, Martin Prokop a Lorenzo Bertelli). Jejich přítomnost v MS by se ale měla brzy zvýraznit.

"Zatímco vloni jsme byli aktivní prakticky pouze ve WRC2, letos spolupracujeme se třemi týmy s [vozy kategorie] WRC a také Nasserem Al-Attiyahem - vedoucím mužem WRC2. Jdeme po jasné cestě. I na výsledcích je vidět, že se informace od těchto jezdců projevují v našich produktech," řekl technický ředitel značky, Mario Isola, který si nenechal ujít domácí soutěž.

Nejpozději od sezony 2017 však chce Pirelli obouvat nějaký tovární tým - ty zatím výhradně spoléhají na Michelin. Je dost dobře možné, že by Italům mohla pomoci novinka z Francie. Michelin se totiž rozhodl přihlásit do tendru na dodavatele pneumatik pro F1.


Martin Prokop si pochvaluje spolupráci s techniky Pirelli, kteří jezdí i na testy

"Zatím ještě nemáme žádnou poptávku od továrního týmu, i proto si myslím, že příští rok ještě na našich pneumatikách žádný tovární tým nepojede. Od sezony 2017 by to ale mohlo vypadat jinak - navíc když vstoupí v platnost nová pravidla," pokračoval Isola.

Ogier vyvíjí nové asfaltové pneumatiky
Mezitím pokračuje Michelin ve vývoji nové asfaltové pneumatiky. Jako testovací pilot nebyl vybrán nikdo menší než úřadující mistr světa, Sébastien Ogier, jak informuje německý 'rallye-magazin.de'. Pro Francouze to samozřejmě může představovat velmi podstatnou výhodu v boji o titul. Sébastien si může nové pneumatiky 'ušít' na míru podle sebe.

To se nelíbí především jeho týmovým kolegům - Jari-Mattimu Latvalovi a Andreasi Mikkelsenovi. Seveřané totiž preferují, když se pneumatika na asfaltu více ohýbá a pohybuje. Ogier naproti tomu upřednostňuje, stejně jako Loeb, tužší pneumatiky. Ty se více podobají okruhovým produktům a jejich provozní rámec je také výrazně užší.

Vytisknout

Diskuze: Pirelli chce nejpozději od roku 2017 'obouvat' tovární tým

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikko Hirvonena jsme vídali pravidelně ve WRC naposledy vloni

Hirvonen chce na Dakar, potká se tam s Loebem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud