Štajf na Šumavě splnil cíl a vyhrál třídu

Karel Špaček, 23. dubna 2013, 11:13 Google+

Už druhé prvenství ve své kategorii na druhé soutěži po sobě si připsala nově složená posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha, jedoucí v barvách Subaru Czech Duck Racing Teamu s vozem Subaru Impreza WRX STI. Na tradiční šumavské soutěži obsadila navíc skvělou pátou příčku v absolutním pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zcela bezproblémovou soutěží se stala letošní Rallye Šumava Klatovy pro Subaru Czech Duck Racing Team. Čerstvě složená posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha sice v úvodu nezvolila správné pneumatiky, nicméně od druhé poloviny páteční etapy už svou třídu zcela ovládala a vyhrála v ní jedenáct rychlostních zkoušek za sebou. „Musím říct, že mám velkou radost, tentokrát se nám soutěž vydařila a já mohl po dlouhatánské době zase slavit prvenství mezi produkčními vozy,“ liboval si v cíli devětatřicetiletý pilot. „Bylo znát, že už mám letos odzávoděnou slušnou porci kilometrů – jelo se mi zkrátka dobře. Jediné komplikace jsme si sami trochu přidělali v pátek, kdy jsme měli nepřesnou předpověď počasí a očekávali déšť o něco později. Nasadili jsme tedy tvrdší slik, se kterým jsme samozřejmě neměli na mokrém čínovském okruhu moc šancí. Byly z toho i dvě krizovky, pak jsme museli i uhýbat rychlejšímu Odložilíkovi, aby nás mohl předjet.

Od druhého testu už jsme ale měli obuto správně a poté, co jsme si i na gumy zvykli, už to bylo mnohem lepší, pneumatiky Pirelli fungovaly skvěle. Na klíčovém ´Korábu´ jsme přitlačili na pilu a byli poprvé nejrychlejší ve třídě, pak už jsme tempo drželi. Díky tomu jsme se záhy dostali do čela třídy a vytvořili si určitý náskok před soupeři. Na prvním sobotním testu jsme se ještě rozhodli tempo udržet a vyplatilo se – odstup za námi se ještě navýšil. Poté jsme už mohli jet v klidu a v některých rizikovějších místech i maličko ubrat. Svou roli odvedli dobře i Vláďa Zelinka a Petr Behro, kteří nás průběžně informovali o stavu tratě, takže jsme nejenže neměli žádný technický problém, ale auto dovezli do cíle i neškrábnuté. Šance k boji se speciály S2000 nepřišla, a tak jsme si hlídali splnění základního cíle – dovézt domů co největší porci bodů ve třídě tak, abychom si vytvořili solidní pozici do dalších bojů o titul ve třídě. Třešničkou na dortu byla kromě prvenství ve třídě i pátá příčka v celkovém pořadí, čímž jsme se i trochu odměnili novým i dlouhodobým partnerům za jejich podporu. Jsme také moc rádi, že se většině diváků líbil i náš nový design a že nás i přes deštivé počasí přišli fanoušci podpořit na trať i do servisní zóny,“ raduje se Štajf z dobře zvládnuté soutěže, kde panoval všem vozům Subaru a vyhrál také Pirelli Cup.

Spokojen s výsledkem byl pochopitelně také spolujezdec František Rajnoha: „Myslím, že nám souhra s Vojtou už docela klape, kilometr od kilometru se to o něco zlepšuje. Pro mne to byl skoro po dvou letech návrat také k nočním erzetám, ale docela nám to šlo i tam. Už teď se těším na další podnik.“ Vzájemné pochvaly poletovaly mezi posádkou a týmem mechaniků. Z jedné strany za perfektně připravený vůz, který neměl žádné technické problémy, ze strany druhé pak za to, že bylo auto v cíli nepoškozené. Před nadcházejícím podnikem šampionátu v Českém Krumlově se proto mechanici mohou plně věnovat dokončení oprav vozu pro Petra Kačírka. Na jihu Čech by tak měl být Subaru Czech Duck Racing Team opět na startu v silnějším složení.

Naopak před nadcházející sprintrally v Hrádku nad Nisou museli dát Sameš i Kačírek přednost jiným povinnostem, takže tam se tým neobjeví. Nebo že by přece? „Prozradím, že na severu Čech bude aktivní naše členka a soustavná podporovatelka Marcela Ehlová, bude to ale premiérově ve zcela jiné roli, než jsme byli dosud zvyklí. Přestože na Šumavě bohužel nemohla sama sedět se mnou v závodním autě, její podporu na dálku jsme rozhodně cítili – k našemu úspěšnému dojezdu do klatovského cíle tak určitě napomohlo i to, že to bylo v den, kdy měla právě Marcela jmeniny. Budeme jí na oplátku držet palce i v její nové funkci,“ usmívá se Vojtěch Štajf.

Vytisknout

Diskuze: Štajf na Šumavě splnil cíl a vyhrál třídu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

ŠKODA startuje jako lídr ERC na Rally Azory

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud