Rallye Český Krumlov pneumatikám Pirelli svědčila

Petr Eliáš, 30. května 2013, 21:43 Google+

Při Rallye Český Krumlov se opět závodilo i v rámci poháru Pirelli a jezdci na pneumatikách tohoto výrobce byli rozhodně vidět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Pohár Pirelli 2013 má za sebou druhý závod v rámci Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kterým byla jihočeská Rallye Český Krumlov. Ta o uplynulém víkendu odstartovala v Českých Budějovicích a účastníci se museli poprat s nástrahami celkem čtrnácti měřených úseků. Jak už se letos pomalu stává tradicí, tak počasí opět nenechalo jezdcům možnost užít si suchých tratí a jednotných podmínek, a tak se opět roztočila pneumatiková ruleta. Pneumatiky Pirelli jsme tak mohli vidět jak v suché, tak v mokré variantě a jezdci na nich dosáhli velmi dobrých výsledků.

Už podruhé byla absolutně nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli posádka Subaru Czech Duck Racing teamu, kterou tvoří Vojtěch Štajf a František Rajnoha. Jejich Subaru Impreza projelo cílovou rampou v českokrumlovské Jelení zahradě na šestém místě absolutního pořadí a jako nejrychlejší produkční vůz. Štajf se tak dostal do čela klasifikace Poháru Pirelli s dvaceti body. V kategorii 3 skončili na druhém místě Marcel Tuček s Petrem Dufkem s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří za sebou nechali Tomáše Růžičku a Jaroslava Nováka se Subaru Impreza.

Třída 5 se stala kořistí Egona Smékala s Monikou Hýbnerovou, kteří s Citroënem DS3 R3T zvítězili i v Citroën Racing Trophy a současně získali druhé místo v Evropském poháru. Za Rallye Český Krumlov si na své konto připsali v poháru také deset bodů a dělí se tak o průběžné vedení se Štajfem. Se stejným vozem za nimi v Poháru Pirelli skončili Petr Chodura a Karel Žáček. Ve třídě sedm byli v poháru nejrychlejší Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem se Škodou Felicia KIT car a ve třídě 9 do cíle na pneumatikách Pirelli dojela jediná posádka a tou byli Daniel Vladyka s Pavlem Šivicem s Hondou.

Další rally, kde se budou rozdělovat body do Poháru Pirelli v rámci MMČR bude červnová Rally Hustopeče.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Rallye Český Krumlov pneumatikám Pirelli svědčila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rujbr, patrik

Opět mokrý závod pro posádku Rujbr Řiháková na Rally ČK

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud