Tomáš Kostka usedne do Fiesty kategorie R5

Roman Ordelt, 27. srpna 2013, 08:59 Google+

EXKLUZIVNÍ VIDEO: Automobilový soutěžní jezdec Tomáš Kostka předvedl na loňské Barum Czech Rally Zlín obdivuhodný výkon, neboť do poslední chvíle bojoval o stupně vítězů s Romanem Krestou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sice skalp švagra nezískal, nicméně po odstoupení Jana Kopeckého se posunul na konečnou třetí pozici. Kostka začínal svou motoristickou dráhu na okruzích a postupem času přesedlal na rally, kde získává stále více vavřínů. V loňské sezoně vyhrál český rallysprintový šampionát. „Loňská barumka byla nesmírně obtížná zásluhou nestálého počasí. Z mého pohledu jednoznačně jeden z nejnáročnějších závodů, které jsem zatím v rally jel. Nakonec se k nám trochu přiklonilo i štěstí a po odstoupení Honzy Kopeckého jsme obsadili řetí místo, kterého si nesmírně cením,“ vzpomněl Tomáš na loňský ročník Barum Czech Rally Zlín, ve kterém pilotoval vůz Škoda Fabia S2000.

I letos do kokpitu závodního vozu usedne po jeho boku tradičně Miroslav Houšť. Společně připravili fanouškům překvapení v podobě startu s novou fiestou kategorie R5 v barvách Rufa Sport. „Fiesta patří týmu JM Racing, kterého je právě Miroslav Houšť spolumajitelem. Pro tým to bude první ostrý test vozu na asfaltu. Fiesta vyhrála v minulém týdnu podnik ukrajinského šampionátu na šotolině za volantem s Oleksandrem Saljukem. Auto jsem si vyzkoušel v Anglii a určitě má obrovský potenciál. Velmi se těším a uvidíme, jak budeme rychlí na zlínských tratích,“ pověděl Tomáš Kostka na tiskové konferenci novinářům.

Úřadující český rallysprintový šampion zatím vůz příliš nepoznal. „Jeden test proběhne v pátek, další máme naplánovaný v úterý. Budeme se věnovat především nastavení vozu,“ pověděl Kostka. Jak již bylo napsáno, posádce Tomáš Kostka, Miroslav Houšť patřilo v minulém roce ve Zlíně výborné třetí místo. Jaké jsou ambice pro letošní ročník barumky? „Myslím si, že o vítězství bude bojovat Kopecký s Bouffierem. Uvidíme, kdo promluví z české špičky do pořadí na špici. Samozřejmě se budeme snažit podat maximální výkon a chceme bojovat s nejlepšími. Ještě nevím, jak rychlé je auto, jak rychlí s ním budeme my, ale pojedeme jak nejlépe umíme,“ uzavřel devětadvacetiletý zlínský jezdec. 

Kostka s Houštěm absolvovali v letošní sezoně zatím tři starty. Nejdříve nedokončili legendární soutěž mistroství světa Rallye Monte Carlo kvůli uraženému kolu na fabii v první erzetě a poté vyhráli s vozem Ford Fiesta RS WRC dva podniky rallysprintového šampionátu v Lužických horách a na Kopné. Plánovaný start na Německé rally byl zrušen a Kostka se představí v seriálu mistrovství světa až na podzim ve Francii.

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Kostka usedne do Fiesty kategorie R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Czech Hero Ride – auta, která mají příběh

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud