Antonín Tlusťák: Na barumce chceme využít domácí prostředí

Roman Ordelt, 28. srpna 2013, 08:38 Google+

EXKLUZIVNÍ VIDEO: Barum Czech Rally Zlín je domácí rally rovněž pro Antonína Tlusťáka, který se soustředí i v letošním roce výhradně na starty v rámci FIA Mistrovství Evropy, kde hájí společně s Jaroslavem Orsákem barvy GPD Mit Metal Racing Teamu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tlusťák brázdí již osmým rokem soutěže mistrovství Evropy, kde získal druhé a třetí místo v absolutní klasifikaci a stal se evropským šampionem ve dvoukolkách. 

Evropský šampionát doznal v letošním roce po předchozích letech výrazných změn, když se promotérem stala stanice Eurosport a došlo ke sloučení se seriálem Intercontinental Rally Challange. „Letošní sezona je zcela odlišná. Po sloučení s IRC a vstupu Eurosportu nabralo mistrovství Evropy na popularitě i na konkurenci, což je určitě dobře a osobně v tom vidím velkou budoucnost,“ pověděl Antonín Tlusťák na tiskové konferenci v.prostorách Baťova mrakodrapu.

Zádveřický jezdec boduje po ospalejším rozjezdu sezony pravidelně od soutěže na Kanárských ostrovech. V Las Palmas dojel na desátém místě, na Azorech, Belgii a Rumunsku skončil shodně na devátém místě v absolutní klasifikaci. Pouze na středomořském francouzském ostrově Korsika obsadil místo těsně za první desítkou. „Je dobře, že nyní pravidelně bodujeme v každé soutěži v nejlepší desítce. Jsme spokojeni, neboť od Lotyšska jsme dojeli každou rally, neměli jsme žádný technický problém. Svědčí to o kvalitě týmu, mechanici odvádí fantastickou práci. Mají hodně málo času na přípravu vozu, logisticky je složité všechno zvládnout, ale celý tým pracuje na jedničku a zaslouží velkou pochvalu. Nyní jedeme ve Zlíně, kde chceme využít domácí prostředí k dalšímu bodovému zisku,“ řekl jednatřicetiletý otec tří dcer.

V poslední době je velmi diskutovaná otázka zabezpečení soutěží ohledně bezpečnosti. Antonín Tlusťák závodí v evropském šampionátu již osmým rokem a může s dovolit srovnání. „Barumka je v tom absolutní špičkou. Například zabezpečení rally z hlediska bezpečnosti v Bulharsku nebo Rumunsku je oproti zlínské rally o třídy níže,“ uvedl Tlusťák. Slušovický pilot se účastní v posledních letech soutěží s fabií S2000. Změní se to po příchodu nové kategorie R5? „Samozřejmě uvažujeme do budoucnosti o pořízení vozu kategorie R5. Momentálně jsem zvědavý na srovnání vozů na barumce. Tomáš Kostka pojede s fiestou, zatímco minulý rok měl fabii. To znamená, že budeme mít k dispozici přímé srovnání. Chtěli bychom ale zůstat věrní škodovce. Počkáme, kdy přijde s vozem R5 a i podle toho se rozhodneme, co dále,“ uzavřel bývalý vicemistr Evropy.

Zádveřický tým A.T. Motosport v čele s Antonínem Tlusťákem můžete vidět v pátek 30. srpna od 15 hodin v centru Zlína, a to v prostorách automyčky NKS Motors, v budově Business Line v Lorencově ulici. Celý tým zde předvede své zázemí a na společné autogramiádě se představí i populární herec Lukáš Langmajer.

Vytisknout

Diskuze: Antonín Tlusťák: Na barumce chceme využít domácí prostředí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R5

Adell Mogul RT uzavře sezonu ve Zlíně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud