Vítězka Czech Women Talent s druhou příčkou v Dámském poháru 2013

Tomáš Urban, 30. října 2013, 20:31 Google+

Rally Vsetín definitivně uzavřela sezonu sprintrally, kde se od Rallysprintu Kopná úspěšně pohybovala vítězka projektu Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenková. I na Valašsku obsadila v dámské kategorii druhé místo za Martinou Daňhelovou a stejně vypadá i konečná klasifikace Dámského poháru v českém šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Pro Lucii Červenkovou to byl pátý start s vozem Citroën DS3 R1 v sezoně a v cíli nakonec i druhá příčka v Dámském poháru popáté v řadě. Neztratila se však ani v přesile výkonnějších civiků třídy 9, kde obsadila páté místo.

„Tratě vsetínského závodu patřily k těm nejkrásnějším v sezoně. Líbila se mi hlavně rychlostní zkouška okolo přehrady Bystřička a některé části testu Vsetín – Vesník. Naopak za nejtěžší zkoušku bych označila jednoznačně Semetín,“ okomentovala vsetínské tratě Lucie Červenková.

Právě Semetín byl úvodním testem soutěže a nabídl řadu uklouzaných a zrádných pasáží. Posádku Lucie Červenková – Tomáš Plachý navíc v úzké lesní pasáži zpomalil technický problém konkurenční fabie, když se „předjížděcí manévr“ přece jen protáhl více než by mělo být obvyklé. Vítězka CWT sice poté přijala omluvu, ale také musela dotahovat drobné „manko“ na druhou příčku Olgy Lounové v dámské kategorii. Obrat napověděl první průjezd Vesníkem, ale na Semetíně tahala Olga s výkonnějším dvoulitrem opět za delší provaz. Při druhém průjezdu testu Vsetín – Vesník vzájemný souboj, jako už po několikáté v sezoně, zastavila technická závada vozu populární zpěvačky. Do cíle tak Lucie Červenková dovezla Citroën DS3 R1B na druhém místě v Dámském poháru a tím si zajistila druhou pozici v této kategorii i v konečném hodnocení šampionátu.

„Vsetín jsem úspěšně dojela s už tradičním umístěním, tedy na druhém místě v Dámském poháru. Závod proběhl bez jakýchkoli krizovek na trati a v cíli jsme měla z výsledku i úspěšného absolvování velkou radost.
Rally Vsetín bych zhodnotila jako nejkrásnější sprint sezony. Závod se mi zamlouval, dokonale vyšlo počasí. Také tratě jsem hodnotila velmi kladně a poznala jsem zase trochu jinou charakteristiku českých zkoušek.
Velmi ráda bych poděkovala celému týmu Gekon Racing za úspěšnou sezonu, spolujezdci za spolupráci a cenné rady. Moc jsem si to užila a nasbírala mnoho zkušeností,“ uvedla v cíli Lucie Červenková.

„Děkuji Lucii na skvělou reprezentaci projektu Czech Women Talent 2013 ve sprintrally. Určitě svými výkony potvrdila oprávněnost našeho výběru. V nejbližších měsících se bude rozhodovat o dalším osudu Czech Women Talentu. Samozřejmě nebudu chtít, aby tato premiérová sezona byla i sezonou poslední. Na druhou stranu už nyní mohu prozradit vypsání poháru vozů třídy R1 v rámci Citroën Racing Trophy CZ 2014. Detailnější informace a výše finančních prémií se objeví v řádu několika dnů,“ odtajnil šéf stáje Gekon Racing a promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.

 
Vytisknout

Diskuze: Vítězka Czech Women Talent s druhou příčkou v Dámském poháru 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

M-Sport chce vrátit Ford do WRC co nejdříve

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud