Tři poháry pro Smékala s Hýbnerovou z Klatov

Miroslav Vebr, 25. května 2014, 21:35 Google+

Po úspěšném vystoupení Egona Smékala s Monikou Hýbnerovou na Rally Český Krumlov se zlínská posádka vydala zdolat další podnik velkého mistráku – Rally Šumava Klatovy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Méně obsazené startovní pole nijak neubíralo na kvalitě třídy, kde Egon s Monikou startují. Do Klatov přijeli mimo jiné Peták, Rujbr, stále zrychlující Kobliha a možnost porovnání bylo i s finským jezdcem Kojoem.

Páteční etapa začala Čínovským okruhem, který se jel za sucha. Okruhovou erzetu Smékal zajel na jistoto s podvědomím, že rozhodující zkoušky teprve přijdou. „Na dalších zkouškách jsme se do toho pořádně opřeli a naše snaha se hned odrazila na časech. Na konci první sekce sice spadla voda, ale i na tuto variantu jsme byli částečně připraveni.“ uvedl Egon Smékal. V polovině prvního dne se zlínský jezdec dostal do čela třídy i dvoukolek. Rychlostní zkoušky na vodě byly hodně těžké, o čemž vypovídají slova Moniky Hýbnerové: „Na druhé zkoušce byl velmi náročný konec erzety. Serpentiny před cílem byly i díky mokru hodně kluzké, až mi to připadalo, že jedeme na sněhu. Auto klouzalo ze zatáčky do zatáčky a stále jsme jeli smykem.“ V závěru první etapy si smíšená posádka výbornými časy vybudovala náskok, který činil více, jak půl minuty před druhým Koblihou. První úkol – vyhrát etapu byl splněn a Egon s Monikou zakončili páteční část závodu na 12. místě průběžném pořadí absolutní klasifikace.

 


Do druhé etapy nastupovali Smékal s Hýbnerovou s dobrou náladou a plni očekávání, jak se s dalšími erzetami poperou a jak se bude dařit soupeřům. Auto fungovalo bez problémů a také správná volba gum vyšla na jedničku. Zlínská dvojice postupně navyšovala svůj náskok před soupeři. I sobotní etapa byla zmáčená deštěm, ovšem nejhorší chvilky měly přijít v samotném závěru závodu. „Na posledních dvou zkouškách bylo vody strašně moc, neboť nás na nich zastihla průtrž mračen. Nevlídné počasí s kluzkým asfaltem i za sucha dokázaly vykouzlit něco, co jsem ještě nezažila. Na poslední zkoušce byla rovinka 200 metrů a naše DS3 hrabala na čtvrtý, pátý a dokonce i na šestý rychlostní stupeň,“ poznamenala Monika Hýbnerová.

Posádka ale i tyto nástrahy zvládla a v cíli se mohla těšit z 8. místa absolutně a domů si odvezla tři poháry za vítězství ve třídě 5, mezi dvoukolkami a také v kategorii smíšených posádek. Egonovi s Monikou patří rovněž i plný počet bodů za vítězství v druhé etapě. V závěru soutěže přišel i sladký bonus v podobě čtvrtého nejrychlejšího času na 13.RZ. „Celý závod se pro nás velmi dobře vyvíjel. Úkol daný před soutěží – posbírat co nejvíce bodů v každé z etap se nám podařilo splnit. Auto bylo opět velmi dobře připraveno za což musím poděkovat mechanikům a celému týmu. Díky patří i Monice za dobře odvedenou práci i když v závěru rally opět začínala ztrácet hlas. Doufám, že další závod se pojede za příznivého počasí, abych jí slyšel až na rampu. Poděkování patří také obchodním partnerům, kteří stojí za našimi starty,“ vysekl poklonu nejbližším Egon Smékal v cíli.

Další závod, kde posádka Egon Smékal Bens Racing Teamu bude startovat je blížící se druhý sprint malého mistrovství – Impromat Rallysprint Kopná, který je naplánovaný na sobotu 31. května do Slušovic. „Tímto bych chtěla pozvat všechny naše přátelé, fanoušky a kamarády do Slušovic. Rádi bychom navázali na loňské vítězství, ale oba víme, že to bude těžký závod. Proto věříme i ve vaši podporu,“ pozvala na Kopnou diváky Monika Hýbnerová.

 
Vytisknout

Diskuze: Tři poháry pro Smékala s Hýbnerovou z Klatov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Hänninen havaroval při testu. Proč Paddon netestuje na Sardinii ale až na…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud