Škoda otestuje R5 a představí Fabie v retro designu

Petr Eliáš, 8. července 2014, 21:29 Google+

Diváci Rally Bohemia, která odstartuje již tento pátek 11. července v Mladé Boleslavi, budou mít unikátní příležitost vidět poprvé na veřejnosti techniku připravovaného soutěžního modelu Škody Fabia R5, který v budoucnu nahradí velmi úspěšnou Škodu Fabia Super 2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: www.rallybohemia.cz

Sdílejte článek

V rámci testování při Rally Bohemia totiž před polem soutěžních vozů vyrazí finská posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport Esapeka Lappi – Janne Ferm s vozem ŠKODA Fabia, který ve svých útrobách ukrývá parametry R5. Právě kategorie R5 je novou generací vozů, která nahradí vozy kategorie S2000, kde značka ŠKODA dosud dominovala. Kategorie R5 se liší zejména použitím přeplňovaného motoru o objemu 1,6 litru, jiným systémem transmisí a upraveným podvozkem.

Velkou pozornost na sebe také při letošní Rally Bohemia jistě strhnou dvě tovární posádky ŠKODA Motorsport, které odstartují v jedinečném retro designu. Tento design byl speciálně připraven k příležitosti oslav 40 let výročí od prvního startu modelu ŠKODA s označením RS. Právě před 40 lety, v roce 1974, odstartovala vůbec první ŠKODA 200 RS ze startovní rampy tehdejší Rallye Škoda. Nyní, při příležitosti startu Rally Bohemia 2014, se ŠKODA v designu inspirovaným právě jmenovanou Škodou 200 RS vrací do Mladé Boleslavi s posádkami Jan Kopecký – Pavel Dresler a Sepp Wiegand – Frank Christian.

 

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO, která vedle poskytnutí reprezentativního zázemí umožní start svým továrním posádkám s vozy ŠKODA Fabia Super 2000. Více se o Rally Bohemia dozvíte na stránkách www.rallybohemia.cz a na Facebooku www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: Škoda otestuje R5 a představí Fabie v retro designu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville: Hyundai se zlepšuje v každé oblasti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud