JP Motorsport na Šumavě skončil těsně pod bednou

Marek Havran, 28. dubna 2015, 20:57 Google+

Dvanáctým místem v absolutním pořadí a čtvrtou příčkou ve své třídě 3 vstoupila do mistrovství České republiky v rally posádka JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Valaši jedoucí tradičně a vozem Mitsubishi Lancer EVO IX letos poprvé ve společné kariéře jedou takzvaný velký mistrák a na Rally Šumava Klatovy se jim podařilo odjet velmi solidní premiéru

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pešl, Jaroslav - Pešek, Roman

Pešl, Jaroslav - Pešek, Roman | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na rozdíl od let minulých, kdy Pešl s Peškem jezdili hlavně jednodenní sprinty, se v tomto roce pouštějí do nové výzvy v podobě velkého mistráku, tedy dvoudenních soutěží s výrazně větší porcí ostrých kilometrů. První podnik šestidílného šampionátu zavedl posádky na Šumavu a Pešlovi s Peškem se tam vedlo dobře. Konečné čtvrté místo ve třídě 3 je toho jasným důkazem. „Chtěli jsme si soutěž hlavně užít, co nejvíce načíst tratě a nasbírat nějaké zkušenosti z těžkého závodu velkého mistráku. Dojeli jsme do cíle, auto je naprosto v pořádku a ani časy nebyly nijak zlé. Čtvrté místo ve třídě určitě bereme, zvláště, když jsme za loňským šampionem ve třídě 3 Janem Votavou byli jen třináct vteřin. Byl to těžký a dlouhý závod a my jsme spokojeni,“ hlásil po Rally Šumava Klatovy Jaroslav Pešl.

Společně s Romanem Peškem si pilot posádky pochvalovali dobře připravený vůz. „Auto bylo dobře připraveno a i v průběhu rally taky všechno fungovalo jako na drátkách. Mechanikům tedy posíláme velké díky, odvedli opravdu dobrou práci.“

Oproti krátkým sprintům, které mají jen kolem 70 kilometrů, si tentokrát 35letý závodník z Valašského Meziříčí vyzkoušel úplně jiný kalibr závodění. Šumavských 150 ostrých kilometrů dokonale prověřilo jednak techniku, jednak připravenost jezdce i navigátora. „Samozřejmě je to o trošku posunuté jinam oproti sprintům. Musíš být stoprocentně koncentrovaný od začátku do konce, psychicky úplně v pohodě a opravdu soustředěně poslouchat spolujezdce. Dost odlišné jsou také délky erzet. Třeba sedmička, která se pak jela i jako desítka, měla 25 kilometrů. Ne, že bychom se jí báli nebo to nějak nezvládali, ale zkrátka takovéto délky erzet – to je úplně jiná liga. Je to pro nás další výzva sbírat zkušenosti i s takovými tratěmi,“ říká Jaroslav Pešl.

Další závod, na který se posádka JP Motorsport chystá, je druhý díl MČR v rally – Rally Český Krumlov (22. - 23. května). 

Marek Havran 

Vytisknout

Diskuze: JP Motorsport na Šumavě skončil těsně pod bednou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Ostberg: Citroën odvedl tvrdoup práci, o auto jsem se nemusel starat

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud