Martina Daňhelová se na tratě vrátí až napřesrok - a nebude sama

Karel Špaček, 13. srpna 2015, 14:44 Google+

Úvod sezony 2015 zvládly Martina Daňhelová s Karolínou Jugasovou velmi dobře a po úspěšných vystoupeních na Jänner Rallye, Rallye Šumava Klatovy a Rallye Český Krumlov vedla pilotka dámský pohár v rámci domácího šampionátu, ale i v Mistrovství Evropy. Pro zbytek letošního roku má ale Jihočeška úplně jiné plány, než boje o body a vteřinky...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daňhelová, Martina

Daňhelová, Martina | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V kalendáři čteme srpnové datum a Martina Jerhotová Daňhelová při prvním pohledu do výsledkových listin vlastně stále plní svůj velký cíl daný pro tuto sezonu. Kombinace jejího úspěchu na lednové Jänner Rallye a naopak nezdarů soupeřek při dalších podnicích totiž vede k situaci, kdy je v tabulkách neustále zapsána jako vedoucí závodnice klasifikace „ERC Ladies“, a tedy dámského poháru v rámci evropského šampionátu. Ale přestože Mistrovství Evropy má před sebou ještě několik zastávek (přičemž nejbližší je dokonce na domácí půdě ve Zlíně), jihočeská pilotka už letos do bojů nezasáhne. Proč?

„Přišlo se na to, že v autě už jezdíme ne dvě, ale tři ženské, což prý není povoleno,“ na oko smutně vysvětluje světlovláska, zároveň ale vesele pomrkává: „Asi by to byl nepovolený doping či co, ale zkrátka a dobře, musím si na další start v rally počkat do doby, než se naše princezna narodí. Do konce roku by už měla být na světě, a tak pozvolna repasujeme auto a spřádáme plány na závodění v příští sezoně. Karolína Jugasová slíbila, že i napřesrok se mnou ráda pojede a já proto věřím, že se společně objevíme už na některé z jarních soutěží roku 2016.

Do té doby se budu muset spokojit s tím, že i se svou princeznou budeme jen divačky a fanynky u tratí. Určitě ale bude koho povzbuzovat - táta Vlastimil pořád bojuje o titul ve třídě 8 a také Karolína už ví, že si vyzkouší sedadla spolujezdce vedle Jiřího Lichovníka i Pavla Vedry. Já mezitím budu naší budoucí závodnici dál seznamovat s rally - na jaře se s lékařským svolením vozila po tratích, teď si užije i zákulisí.

Zatím se nám oběma daří velmi dobře, a tak doufám, že na jaře už bude moje princezna moci i sama fandit, až se s Kájou vrátíme na tratě! Budeme teď mít dostatek času i vymyslet úplně nový design našeho auta, a jestli někdo přijde s dobrým nápadem, co by našemu Renaultu Clio R3 slušelo, tak ať se určitě ozve!

Karolíně bych chtěla moc poděkovat za to, jak mne doteď skvěle navigovala - už se na naše další společné závodění opravdu moc těším. Našim příznivcům (speciálně Pájovi Janišovi) se naopak omlouvám, že jsem sezonu musela trochu zkrátit, moc ale doufám, že na nás nezanevřou a příští rok se s jejich fanděním opět setkáme. Se všemi se tedy dočasně loučím a volám - na shledanou na trati v příští sezoně!“ uzavírá jezdkyně ČK motorsportu Martina Jerhotová Daňhelová s úsměvem své povídání.

Zdroj: Karel Špaček, www.ckmotorsport.cz 

Vytisknout

Diskuze: Martina Daňhelová se na tratě vrátí až napřesrok - a nebude sama

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Gargulák a Koutek v Pačejově s poháry, Mika a Daňhel rovněž v cíli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud