Populární Valašská rally startuje už za dva měsíce!

Dušan Póč, 20. února 2016, 15:57 Google+

Valaška otevírá rally sezonu v Česku. Soutěžáci v ní nově zamíří nově na tatrovácký polygon.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška

Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už jen týdny zbývají do startu Rocksteel – 35. ročníku Valašské rally 2016. V okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice se uskuteční ve dnech 15. a 16. dubna. Start Valašky, jejímž hlavním mediálním partnerem je Valašský deník, se stane současně startem nové rally sezony v České republice.

Pořadatelem automobilové soutěže je JT Rally Team Vsetín. Pozornost členů organizačního týmu se během příprav zaměřuje především na bezpečnost diváků. „Letošní ročník Valašské rally je součástí šestidílného kalendáře podniků zařazených do české Rallysprint série. Připravujeme ji rovněž jako Memoriál Jiřího Sedláře,“ uvedl ředitel rally Rudolf Kouřil.

Zařazení Valašky do kalendáře významných podniků České republiky je podle něj předpokladem kvalitního motoristického klání v regionu. „Nelze vyloučit, že Valašku využije i některý z jezdců absolutní české rallyové špičky k testování před startem mistrovství republiky. To začne čtrnáct dní po Valašce,“ řekl předseda organizačního výboru letošní Valašské rally Jaromír Tomaštík.

RALLY ZAHÁJÍ SPOLEČENSKÉ AKCE

Program 35. ročníku Valašské rally zahájí 12. dubna ve valašskomeziříčském zámku Kinských vyhodnocení dětské výtvarné soutěže nazvané Nakresli rally. Pořadatelé ji připravují ve spolupráci se Základní školou Vsetín-Sychrov. „Ceny dětem předá i některý z jezdců známý nejen z rychlostních zkoušek, ale také ze showbyznysu,“ slibuje šéf organizačního výboru.

V předvečer rally se pak v zámku Žerotínů v sousedství náměstí ve Valašském Meziříčí uskuteční její společenské zahájení. „Po skončení se pak centrální plocha města stane svědkem slavnostního startu,“ dodal.

Ostrý start do rychlostních zkoušek je na programu 35. ročníku Valašské rally 16. dubna v Kopřivnici. Odsud se vydají soutěžní posádky na trasy rychlostních zkoušek. Jsou celkem čtyři a každou absolvují jezdci dvakrát.

Na soutěžní posádky a diváky čeká absolutní novinka. „Jeden z rychlostních testů se pojede na zkušebním okruhu Tatry v Kopřivnici. To slibuje pro jezdce hodně práce a pro diváky adrenalinovou podívanou,“ těší se Tomaštík.

Na Novojičínsku absolvují posádky ještě jednu erzetu a další pak v okolí Valašského Meziříčí. „Tady už nepůjde z pohledu Valašky o zcela nové rychlostní zkoušky. Zařazeny jsou ale do nich nové úseky, kde se ještě nikdy nejelo,“ prozradil předseda organizačního výboru 35. Valašské rally Jaromír Tomaštík.

Ústředním bodem pořadatelského snažení je bezpečnost soutěžních posádek a diváků.  „Jde o to, aby měli odkud rally co nejbezpečněji sledovat. Po celé trati proto připravujeme divácká místa. Počítáme však i s pomocí opravdových fanoušků rally, kteří dokáží nepoučitelné a nezodpovědné návštěvníky rally usměrnit,“ svěřil se hlavní činovník pro bezpečnost rally Alexandr Póč.

Záštitu nad letošní Valašskou rally převzali předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček, poslanec Parlamentu České republiky Petr Kořenek, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a starosta města Valašské Meziříčí Robert Stržínek a místostarostka města Yvona Wojaczková.

 

Vytisknout

Diskuze: Populární Valašská rally startuje už za dva měsíce!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Craig Breen na trati Rally Sweden 2016

Breen: Můj návrat ve Švédsku předčil očekávání

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud