Pirelli na Valašce obsadilo stupně vítězů

Petr Eliáš, 25. dubna 2016, 18:25 Google+

Pneumatiky Pirelli obouvaly ty nejúspěšnější posádky na první soutěži roku 2016 v České republice, kterou byla Valašská rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

35. Rocksteel Valašská rally v tomto roce zahajovala sezonu automobilových soutěží v České republice.  Pořadatelé se letos rozhodli přesunout servisní zázemí z Valašského Meziříčí na polygon do Kopřivnice a soutěži to určitě prospělo. V důstojném prostředí servisního zázemí měly posádky dostatek prostoru na zpevněném povrchu, a stejně tak dodavatel pneumatik Pirelli, společnost Motorsport spol. s.r.o., která vypisuje Pohár Pirelli pro MČR v rally i Rallysprint sérii.

Hned při první soutěži v roce značka Pirelli zaznamenala velký úspěch. Na pneumatikách této osvědčené značky vyrazilo velké množství posádek napříč všemi třídami a to včetně té nejužší špičky. Všechny tři automobily na stupních vítězů v absolutním pořadí použily pneumatiky Pirelli a velký úspěch slavila tzv. „evropská“ pneumatika Pirelli dezénu RK.

 

Tou absolutně nejrychlejší posádkou 35. Rocksteel Valašské rally byli Jan Černý s Petrem Černohorským a Škodou Fabia S2000. Jan Černý pneumatikám Pirelli důvěřuje už dlouhou dobu a tentokrát mu dopomohly k jeho prvnímu vítězství v absolutní klasifikaci. Gratulujeme k tomuto cennému výsledku, k němuž se ještě připočetly plné body za vítězství v Poháru Pirelli v hodnocení třídy P2+. Body za druhé místo ve třídě brali Jaroslav Pešl s Romanem Peškem s Mitsubishi Lancer EVO IX a třetí místo patřilo Petru Nešetřilovi s Jiřím Černochem a Mitsubishi EVO X.

 

Suverénně nejvíce obsazenou třídou, kde bylo nejvíce závodníků s pneumatikami Pirelli byla na Valašské rally třída 6. Na Pirellky sází jednak velké množství závodníků s dvoukolkami R2, ale také závodníci z XTG Opel Adam cupu, kde jsou pneumatiky Pirelli jednotným obutím pro všechny účastníky poháru. Z vítězství ve třídě 6 se na Valašce radovala Česko-Slovenská posádka Daniel Zpěvák s Pavolem Kušnierem s Peugeotem 208 R2. Brali také plný počet bodů do Poháru Pirelli, a tak jim gratulujeme! Druhé místo vybojovali Tomáš Pospíšilík a Ondřej Krajča také s Peugeotem 208 R2 a na třetím místě dojeli Marcel Svačina s Romanem Švecem s Citroënem C2 R2 Max. Vítězství v XTG Opel Adam cupu vybojovali nováčci v českém Adam cupu, Poláci Jerzy Tomaszczyk – Lukasz Sitek. Jan Jinderle s Jiřím Levickým si z Valašky vezou poháry za vítězství ve třídě 9 a plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Gratulujeme! Druzí ve třídě 9 dojeli Aleš Pilčík se Zuzanou Plškovou, všichni s Hondou Civic VTi. Ve třídě 5 se z vítězství v rámci Poháru Pirelli radovali Patrik Rujbr – Veronika Římalová s Renaultem Clio RS R3T před nováčkem Jakubem Rejlkem a Liborem Hlisnikovským s Citroënem DS3 R3T.

 

Další soutěží, kde se bude závodit nejen na pneumatikách Pirelli, a kde se rozjede Pohár Pirelli v MČR v rally, bude nadcházející Rallye Šumava Klatovy.

Vytisknout

Diskuze: Pirelli na Valašce obsadilo stupně vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Pešl, Jaroslav

Motoristická rarita: tři generace Pešlů na tratích

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud