Na Šumavě se na Pirelli jelo rychle

Petr Eliáš, 15. května 2016, 14:12 Google+

Závodníci na pneumatikách Pirelli při Rallye Šumava uspěli a připsali si několik cenných výsledků. Pohár Pirelli odstartoval v MČR v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Rallye Šumava v Klatovech byla odstartována sezona 2016 v Mistrovství České republiky v rally a to na západ Čech přilákalo tisíce fanoušků motorsportu, kteří se přijeli podívat na skvěle obsazenou startovní listinu této tradiční soutěže. V Klatovech byl rovněž odstartován i Pohár Pirelli v rally v sezoně 2016 a na pneumatikách Pirelli vyrazilo do bojů o vteřiny na rychlostních zkouškách mnoho posádek napříč celým polem, od těch na absolutní špičce, až po nadšence a hobby závodníky. Pro všechny z nich byly připraveny kvalitní pneumatiky Pirelli, které kombinují skvělý výkon na trati a dobrou cenu.

Pěkného výsledku v absolutním pořadí, který perfektně navázal na úspěch z předchozí Valašské Rally, dosáhla posádka Jan Černý – Petr Černohorský se Škodou Fabia S2000. Podařilo se jim zajet čtvrté místo v absolutní klasifikaci a byli tak letos na Šumavě nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli. Gratulujeme! Ve třídě 2 za Černým skončila posádka Fordu Fiesta R5 Roman Odložilík – Martin Tureček a body za třetí místo v Poháru Pirelli brali Jan Jelínek s Petrem Machů s další Škodou Fabia S2000. Při Rallye Šumava se závodilo také se silnými a atraktivními vozy WRC, kde plné body do Poháru Pirelli vybojoval Jan Dohnal s Jakubem Venclíkem a Fordem Focus WRC. Za nimi skončili Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou se Škodou Fabia WRC. Nejrychlejšími na pneumatikách Pirelli mezi produkčními vozy třídy 3 byli Václav Kopáček s Barborou Rendlovou se Subaru Impreza Sti, kteří měli soutěž rozjetou na vítězství v této třídě, o něž je nakonec připravila smůla. Druhé místo v Poháru Pirelli ve třídě zajeli Jaroslav Pešl s Romanem Peškem s Mitsubishi Lancer EVO IX a třetí dojeli Petr Nešetřil s Jiřím Černochem s Mitsubishi EVO X.

Velmi silné zastoupení mají pneumatiky Pirelli už tradičně mezi atmosférickými šestnáctistovkami třídy 6. Zde potvrdili svou roli favorita Václav Dunovský, který s Petrem Glösslem a Peugeotem 208 R2 třídu ovládli, a vybojovali i druhé místo mezi dvoukolkami absolutně. Gratulujeme! Za nimi ve třídě v hodnocení Poháru Pirelli dojeli Jan Lunga s Ondřejem Koubkem také s Peugeotem 208 R2 a na třetím místě dojeli Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem s Opelem Adam R2. Ve třídě 7 se z vítězství radovali Vlastimil Dědic s Tomášem Plachým se Škodou Fabia a za vítězství ve své třídě na pneumatikách Pirelli si zaslouží gratulaci. Druzí dojeli David Kovář s Lukášem Beldou se Škodou Felicia a třetí v Poháru Pirelli třídy 7 byli Ladislav Kopelent se Zdeňkem Chýnovským ve Škodě Fabia. Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou vyhráli s Renaultem Clio Sport třídu 8 a my jim gratulujeme. Za nimi v poháru dojeli Vlastimil Daňhel s Monikou Špačkovou se stejným vozem. Osamoceni ve třídě, ale s plným bodovým ziskem do Poháru Pirelli dojeli na Šumavě Jan Jinderle s Jiřím Jevickým s Hondou Civic VTi.

Další rally, kde se bude soutěžit v Poháru Pirelli, bude nadcházející Rallye Český Krumlov, ale už o tomto víkendu se bude bojovat při soutěži Rally Vyškov, která je zařazená do Rallysprint série.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Na Šumavě se na Pirelli jelo rychle

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sébastien Loeb spojil svoje síly s Peugeotem, napřed na Dakaru a teď v rallycrossu

Loeb: "Rallycross nikdy WRC nenahradí". Pro Ogiera má pochopení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud