Víno, prach a MOGUL v Hustopečích

Petr Eliáš, 17. června 2016, 08:02 Google+

Jižní Morava v okolí města Hustopeče se od pátku stane dějištěm další soutěže MČR v rally, kde odstartuje MOGUL Racing Team.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Hustopeče budou pro Jana Černého a Petra Černohorského letos již třetí soutěží, kde se Škodou Fabia S2000 týmu MOGUL Racing budou bojovat o body do Mistrovství České republiky v rally. Při předchozí Rallye Český Krumlov vše nevyšlo podle představ posádky a týmu, a po nevhodné volbě pneumatik se dvojice potýkala se stávkujícím motorem a výletem do hlubokého příkopu lemujícího rychlostní zkoušku. Přesto soutěž dokončila opět bohatší o další zkušenosti, které jen tak nezapomene.

Nadcházející soutěž na Jižní Moravě bude určitě také specifickou rally, protože nikde jinde se v České republice nejezdí tolik na nezpevněném povrchu – šotolině, jako tady v Hustopečích. Pro tým i posádku je to velká výzva, stejně jako dlouhé a rovné úseky, kdy se motor jejich Škody Fabia S 2000 zastaví v omezovači asi nejdříve ze špičky. Na závodníky a diváky čeká při Rally Hustopeče celkem 12 měřených úseků ve dvou etapách a kromě úseků na šotolině a závodění v noci tady bude dobře hustá i konkurence, protože na jižní Moravu zavítá i špička Mistrovství Slovenska v rally, aby se zde utkala se svými soupeři z České republiky. Start Rally Hustopeče je plánován na pátek 17. června v 19.15 z náměstí v Hustopečích a úspěšné posádky projedou cílovou rampou na stejném místě v sobotu tři minuty po patnácté hodině. Pokud tedy chcete vidět dobře hustý motorsport, najdete ho od pátku do soboty jednoznačně v Hustopečích.

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing Teamu: „Hustopeče určitě patří mezi moje oblíbené soutěže, protože mám rád náročné podmínky na trati, ale není to asi nejlepší rally pro naši techniku. Naší Fábii S2000 vyhovují spíše plynulejší zatáčkovité úseky a ne časté rozjíždění z pomalé zatáčky až do omezovače, čehož si tady asi užijeme opravdu do sytosti. Loni jsme tady nezávodili, což ale nevidím za naši nevýhodu. Těším se na šotolinu, na které bych mohl závodit pořád, a která je po sněhu mým druhým nejoblíbenějším povrchem. Závodíme na ní ale jen málo a to je škoda. Krumlov je za námi, dost nás toho naučil, jak o autě, tak i o nás samotných a jsme s Petrem opět dál ve spolupráci. Pečlivě jsme připravovali také naši Fabii, kde hlavně na motoru bylo hodně práce a do cíle v Krumlově jsme dojeli už snad jen silou vůle a s malým výkonem. Bohužel nám byl na poslední chvíli zrušen test v místě konání, ale ve voze jsem seděl na Legendách a věřím, že v kombinaci se shakedownem to bude dostačující příprava.“

Petr Černohorský, spolujezdec: „Rally Český Krumlov je za námi a s Honzou jsme si vše důkladně probrali a je nám jasné, kde jsme udělali chybu. Beru to tak, že je to za námi a před nadcházející soutěží tím nejsme nijak svázáni a budeme bojovat, i když tahle soutěž není příliš pro naše auto. Bude tady pěkné porovnání se Slovenskou špičkou a konkurence tedy více než dobrá a to je pro nás motivace. Pro mě osobně jsou Hustopeče výjimečné také tím, kolik se toho tady odjede za tmy, protože s přibývajícím věkem mnohem radši závodím za světla. To se týká hlavně přejezdů na rychlostní zkoušky, protože když už jsme na startu a rozsvítí se všechna světla dnešních moderních ramp, tak je to velká paráda a já jsem rád, že si to můžu užívat v takhle pěkném autě vedle takhle rychlého jezdce.“

Vytisknout

Diskuze: Víno, prach a MOGUL v Hustopečích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Eger (HUN)

RUFA s Grzybom do Hustopečí prvýkrát v histórii

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud