Okruhový závod ve Vysokém Mýtě

Jan Merta, 15. listopadu 2016, 20:30 Google+

Přesně takhle jednoduše a výstižně byl nazvaný závod, který opanoval Vysoko Mýtský okruh v neděli 16. října. Na svědomí ho měl Rallye Team Chrudim v čele s Martinem Kučerou. Martin je nejspíše známý ve spojení s Toyotou Celicou a šoumenstvím na trati. V pořádání závodů pro kohokoli je už taky celkem stálice a drží si tak solidní úroveň. O té ostatně vypovídá pravidelně slušně obsazené startovní pole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RTC Vysoké Mýto

RTC Vysoké Mýto | foto: Jan Merta - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na start se postavili auta opravdu jen pro občasnou zábavu majitele, ale i speciály různých výkonů a specifikací. Na den závodu připravil svatý Petr velmi sychravé, až bych řekl, anglické ráno. Posádky tak čekala skutečně vlhká a kluzká trať a vlivem její délky odjeli ze startu na opravdu studených pneumatikách a teprve v polovině měřeného úseku byla možnost se do nich opřít a zabojovat o vteřinky. To slibovalo pro fotografa atraktivní krizovky hned v první zatáčce J . Celý závod se obešel bez nějakých karambolů, snad jen v seznamovacích kolech z jednoho vozu vyvřela chladící směs a bylo potřeba sorbentu pro zajistění odpovídající přilnavosti. Vše však bylo surně vyřešeno.

Jak jsem se již zmínil  k vidění byla vyloženě obyčejná Corsa i Lancer s výkonem několika stovek koní. Do Mýta se vždy taky dostaví i účastníci seriálů závodů do vrchu, kde pak těží ze specifik svých speciálů, přece jen rally speciál na okruhu nefunguje jak je potřebné. Za zmínku rozhodně stojí i zběsilá Buggy a „šílenec“ na čtyřkolce, jež bavil kaskadérskými průjezdy po dvou kolech.

Ve výsledku si každý přišel na své, ať už dorazil se jen povozit, nebo otestovat techniku. Závěrem zbývá poděkovat Martinovi Kučerovi a celému Rallye Team Chrudim za organizaci příjemné neděle a těšit se na příští rok a další závodní klání.

Vytisknout

Diskuze: Okruhový závod ve Vysokém Mýtě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Auto Show Slovakia Ring (SVK)

RUFA SPORT Team jednoznačne ovládol KESKOMOBILE AUTO SHOW 2016

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud