Loučení se sezonou pro Mikuláštíka a Svačinu

Miroslav Vebr, 4. ledna 2017, 08:18 Google+

Definitivní tečka za rally sezonou na moravské části naší republiky proběhla v Kopřivnici na polygonu Tatry Truck a.s.. Silvestr Mikuláštík zde uspořádal tradiční TRAIVA Silvestr Wallašskou rally šou s přívlastkem evo 13. Při loučení se sezonou se závodilo v autech i na nezvyklých soutěžních prostředcích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Silvestr GPD RallyCup

Silvestr GPD RallyCup | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V předposlední den roku 2016 se sešli pravidelní účastníci cupu, aby naposledy poměřili své nejen jezdecké dovednosti na kopřivnickém polygonu a zasoutěžili si i v netradičních disciplínách. Do Kopřivnice se tentokrát sjelo patnáct posádek, pro které byla připravena rychlostní zkouška o délce 5,7 km, která se jela třikrát. I když šlo hlavně o pobavení s přáteli, někteří jezdci bojovali v každé disciplíně, seč jim síly stačily.

img-responsive

Silvestr GPD RallyCup | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

V kategorii dvoukolek se sešli na startu čtyři jezdci a po rallyových zkouškách byl na čele Marcel Svačina s Peugeotem 208 R2. Martin Vlček využil příležitosti a s Peugeotem 206 Kit Car zavzpomínal na období, kdy s tímto vozem brázdil české „erzety“, tentokrát to stačilo na průběžné druhé místo. Jméno Martina Gajdošíka není v domácí rally často zmiňované, jedná se o spolujezdce Jirky Gerycha. Slušovický „mitfára“ dostal svezení na kopřivnickém polygonu jako odměnu od svého jezdce za celoroční spolupráci a za volantem mu to šlo dobře. Po třech odjetých zkouškách byl klasifikovaný na 3. místě. Nepopulární bramboru držel v hrsti Rostislav Kovařčík se Škodou Felicia.

img-responsive

Silvestr GPD RallyCup | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

V absolutní klasifikaci se o průběžné vedení utkali dva velicí kamarádi - Jaroslav Podešva se Subaru a Silvestr Mikuláštík s Oktávií WRC. Úvodní zkoušku vyhrál bystřický jezdec, ale na druhé RZ zajel nejrychlejší čas Podešva. I když závěrečnou zkoušku opět vyhrál Mikuláštík, na první příčku ztrácel 0,7 vteřiny. Do TOP 5 po rallyových zkouškách se ještě dostali Marcel Svačina na 3. místě, čtvrtý Radek Fiala na Mitsubishi a pátý Jan Dušek se Subaru.

img-responsive

Silvestr GPD RallyCup | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Následovaly tři společensky zábavné disciplíny, které nejen že pobavily, ale i lehce zamíchaly pořadím. Jezdci postupně předváděli své schopnosti na rally simulátoru playstation, šlapací káře – kdy měli zalepené oči a spoléhali se na hlasy navigátora a scootratlonu. Tady byla použita koloběžka a vzduchovkou se střílelo na cíl. Ve dvoukolkách si vedení udržel Marcel Svačina, ale Martin Gajdošík se posunul na 2. místo a za sebe odsunul jmenovce Vlčka. Zatímco první tři v této kategorii byli odměněni za svou snahu poháry, čtvrtý v pořadí Rosťa Kovařčík převzal z rukou Silvestra Mikuláštíka odměnu v podobě párku v rohlíku. V celkové klasifikaci se mezi pět nejrychlejších probojoval Martin Gajdošík a stejně jako čtvrtý Radek Fiala, dostal na památku na rally šou rozstřílenou plechovku po scootratlonu. Marcel Svačina obdržel další pohár, tentokráte za třetí příčku. Jaroslav Podešva lehce zaváhal na šlapací káře a trestné vteřiny jej posunuly na 2. místo. Vítězství si odvezl pořadatel akce, Silvestr Mikuláštík.

 

Vytisknout

Diskuze: Loučení se sezonou pro Mikuláštíka a Svačinu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Silvestr GPD RallyCup

Silvestrovské GPD ve fotografii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud