Doprovodný program Valašky startuje soutěží "S Valašskou podle pravidel"

Tomáš Plachý / Dušan Póč, 12. února 2018, 15:00 Google+

Na pětiletou tradici výtvarné soutěže „Nakresli rally“ letos při 37. KOWAX Valašské rally ValMez naváže první ročník dopravní soutěž pro žáky základních škol z Valašského Meziříčí. Organizační tým soutěže společně s partnery ÚAMK a Besip vyhlašuje soutěž nesoucí příznačné pojmenování „S Valašskou podle pravidel“.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Soutěž žáků druhých, čtvrtých, šestých a osmých ročníků základních škol absolvují děti v únoru a březnu ve všech školských zařízeních, která výzvu pořadatele soutěže – společnosti JTRT pro s.r.o. –  k zapojení se do ní vyslyšela.

Akce „S Valašskou podle pravidel“ je rozdělena do dvou fází. První odstartují besedy ve dnech 14. – 15. února 2018. Při nich žáci zhlédnou krátký tematický film a zúčastní se besedy na téma bezpečnost silničního provozu. A to za přítomnosti zástupců Policie ČR, zdravotní péče, Hasičského záchranného sboru a BESIPu. Pořádající společnost JTRT pro, s.r.o. zastupuje herec David Suchařípa, zpěvačka, herečka a automobilová závodnice Olga Lounová a valašští automobiloví závodníci Silvestr Mikuláštík a Jaroslav Pešl. Za dějiště si soutěž „S Valašskou podle pravidel“ vybrala velký sál Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí v zámku Žerotínů.

Ve své podstatě mnohem zásadnější se ovšem stane druhá část soutěže. Při té se ukáže, jak kdo ze žáků byl při zmiňované besedě pozorný, a jaké má znalosti z pravidel silničního provozu. Žáci zapojených škol podstoupí ve svých třídách ve dnech od 5. – 9. března 2018 odborné testy. Pomoc, nikoliv však s odpověďmi, jim poskytnou zástupci pořadatele soutěže, Ti žákům vysvětlí, jak s testem pracovat, dohlédnou na nerušený průběh soutěže a změřit čas odevzdání testu konkrétním žákem.

Testy poté zástupci pořadatele a spolupořádajícího ÚAMK (Ústřední automotoklub) České republiky vyhodnotí. „Každý odevzdaný test bodově ohodnotíme. Získané body v jednotlivých testech dané třídy sečteme a zprůměrujeme počtem zúčastněných žáků. Průměrná hodnota se stane výchozím údajem pro stanovení pořadí tříd jednotlivých ročníků všech zúčastněných škol. A to v pořadí od nejvyšší k nejnižší průměrné hodnotě. V případě rovnosti bodů je jako pomocné kritérium nejnižší dosažený průměrný čas, který zjistíme obdobným způsobem, jako v případě bodů,“ vysvětlil způsob výběru vítězné třídy a nejlepších jednotlivců šéf organizačního týmu 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018 Jaromír Tomaštík.

A co je ve hře? Odměnou nejúspěšnějším třídním kolektivům je školní výlet. Pro žáky druhých a čtvrtých tříd na Ostravsko (2. tř. - dopolední návštěva ZOO Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava, 4. tř. - dopolední návštěva expozice Světa techniky U6 Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava).

Nejlepší třída 6. ročníku z valašskomeziříčských základních škol odjede na dvoudenní výlet do Javorníků s noclehem ve srubových chatkách horského hotelu Kohútka (913 m.n.m.).

Pro osmáky připravují pořadatelé třídenní pobyt v hotelu ve Vysokých Tatrách, s výletem lanovkou na Skalnaté pleso. Vítězná třída bude ubytována v centru Popradu, v tříhvězdičkovém hotelu Satel.

Vyhlášení výsledků soutěže připravují pořadatelé Valašky na pátek 23. března 2018 od 16:30 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí. To je krátce před startem prvního vozidla do 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018. Zástupci vítězných tříd převezmou poháry a dárkové certifikáty.

Ani to však nebude všechno. Pořadatelé myslí i na nejlepšího jednotlivce 4., 6., a 8. tříd. Celkově nejúspěšnější žák odstartuje v pátek 23. března 2018 v 17 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí první posádku 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.

Informačním kanálem 37. Valašské rally ValMez 2018 je stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: Doprovodný program Valašky startuje soutěží "S Valašskou podle pravidel"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup - únor

Druhý závod Traiva rally cupu pro Odložilíka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud