EuroOil-invelt team v Příbrami zvítězil

RallyZone.cz, 17. října 2018, 17:11 Google+

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem zvítězili v posledním mistrovském závodě rallyové sezóny 2018 a získali pro EuroOil-invelt team titul vicemistrů České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Příbram (CZE)

Rally Příbram (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

38. Rallye Příbram přilákala k tratím rychlostních zkoušek obrovské množství fanoušků, kteří mohli  po delší době za krásného počasí vidět vyrovnaný souboj o vítězství hned několika posádek  bez přítomnosti továrního teamu mladoboleslavské Škodovky. Především pak mezi posádkami Pecha s Uhlem a Černého s Černohorským šlo o titul vícemistra. K nim se do vteřinové přetahované přidali ještě Dohnal a Jakeš. Čtveřice posádek si několikrát vyměnila vedení v soutěži a rozdíly mezi nimi byli minimální.                             

„Jeli jsme s vědomím, že nemusíme za každou cenu vyhrát, stačilo nám jedno místo za Honzou Černým, abychom byli v Mistrovství druzí. Jenže tempo bylo i od ostatních posádek tak vysoké, že veškeré taktizování šlo stranou a museli jsme jet naplno. V jednu chvíli se nám podařilo vytvořit trošku náskok, ale náš „fordík“ chtěl asi drama až do konce, tak začal občas na rychlostních zkouškách chcípat. Je to nějaká závada v elektrice, která prostě vypne motor. V tak vyrovnaném souboji, když musíte auto v plné rychlosti na vložce restartovat a znovu startovat a mezi tím Vám to vypne posilovač řízení, ztrácíte drahocenné vteřinky rychle,“ popisuje V. Pech jun. 

Po první etapě tak vedl Černý před Pechem o 3,4 vteřiny. „V servisní pauze po první etapě jsme na autě zkontrolovali  všechno co šlo, každé čidlo, každý snímač, kablíky, štekry. Z počítače vytáhli desítky dat a grafů a pro jistotu vyměnili klapku sání i s ovládáním a doufali, že druhý den již k vypnutí nedojde. Ale když se to stalo na přesně stejném místě při dalším průjezdu znova, napadaly tátu černé myšlenky, že tam někde je veliká hrouda zářícího uranu, která nám napadá počítač ve voze,“ popisuje V. Pech jun.

Souboj o titul vicemistra, nakonec rozhodl Jan Černý, když ve druhé etapě poškodil zavěšení kola a smusel odstoupit. Pokračovalo však drama o vítězství v soutěži, ze kterého se nakonec radovala posádka EuroOil-invelt teamu o 4,7s před Janem Dohnalem a  Michalem Ernstem. „Jsme v teamu všichni šťastní, po tak dramatickém a napínavém závodě, který se nám povedlo dotáhnout do vítězného konce. Teď nás čeká náročná práce do Setkání mistrů v Sosnové, vyřešit závadu s vypínáním motoru,“ říká Václav Pech jun.

Tradiční setkání mistrů se uskuteční 10. - 11.11.2018 kam EuroOil-invelt team zve všechny své fanoušky a příznivce motorismu.

Zdroj: Media Václava Pecha 

Vytisknout

Diskuze: EuroOil-invelt team v Příbrami zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

SVK Rally Příbram v galerce Honzy Duška

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud