Jan Černý pojede v barvách Mogul Benzina Racing21 Teamu

RallyZone.cz, 26. února 2020, 17:41 Google+

Český závodník Jan Černý se do letošní sezóny automobilových rally vydá nově za volantem závodního speciálu Volkswagen Polo R5. Ten ponese kromě tradičních partnerů včetně značky MOGUL i společný branding BENZINA a ORLEN. Příbramský závodník do národního šampionátu automobilových soutěží vyrazí coby člen Mogul BENZINA Racing21 Teamu s cílem vylepšit loňské čtvrté místo v absolutním pořadí. První podnik v nových barvách absolvuje se svým tradičním navigátorem Petrem Černohorským začátkem dubna na Valašské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jan Černý

Jan Černý | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

„Naše akvizice na poli motorsportu postupně rozšiřujeme, čehož je nejlepším příkladem partnerství PKN ORLEN s týmem Alfa Romeo Racing ORLEN (ARRO) v královské Formuli 1. V letošním roce jsme společně s ORLEN Teamem podpořili českou posádku Martin Prokop a Viktor Chytka na dakarské rally. Pokračujeme také v podpoře českého soutěžního jezdce Jana Černého. K dosavadnímu hlavnímu partnerovi, značce MOGUL, přidáváme výraznější podporu Benziny ve spojení se značkou naší mateřské skupiny ORLEN. Jan Černý se tedy stal i členem ORLEN Teamu, který zastřešuje špičkové závodníky v motorsportu, jimž poskytuje podporu nadnárodní skupina ORLEN,“ uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol.

„Jsem vděčný všem partnerům za projevenou důvěru. V letošním roce nechceme nic podcenit a věřím, že Racing21 je pro mě správnou volbou. Jsem rád za důvěru majitele týmu Vojtěcha Štajfa, který mi předá řadu poznatků o řízení nového závodního speciálu. Volkswagen Polo R5 jsem poprvé otestoval loni v říjnu a hned jsem si ho zamiloval. S týmem jsme již absolvovali další testy a časy ukazují zlepšení oproti minulým ročníkům. Stejně jako v minulých letech používám i letos ve svých závodních autech motorový olej MOGUL 5W-50 EXTREME Sport a musím říct, že funguje naprosto perfektně. Věřím, že jsme připraveni nejlépe v historii a těším se na první závody,“ komentoval novinky Jan Černý, člen Mogul BENZINA Racing21 Teamu, dvojnásobný Mistr Evropy a trojnásobný národní šampion v rally.

„Na letošní sezónu se hodně těším. Po té loňské, která byla především ve znamení technického vývoje našeho vozu Polo GTI R5, jsem došel k rozhodnutí posunout svoji roli v týmu Racing21 více do manažerské roviny a spojit síly se špičkovým českým soutěžním jezdcem, jakým Honza Černý v současnosti v domácí rally bezpochyby je. Velmi jsem ocenil jeho aktivní přístup a profesionální spolupráci s celým naším týmem již během společných testů. Věřím, že v této kombinaci se naskýtá šance skutečně bojovat o nejvyšší příčky v domácích soutěžích,“ konstatoval majitel týmu Racing21 Vojtěch Štajf.

Příbramský závodník se v letošním roce kromě domácího šampionátu v rally zúčastní rovněž kompletního mistrovství Evropy v rallycrossu za volantem Škody Citigo S1600. „V rallycrossu jsem sice několik let nestartoval, ale díky skvělému týmu Pajr Motorsport a LMP Racing máme naplánováno velký počet testů a přípravných závodů. Věřím, že mi to pomůže i v rally, protože najedu daleko více kilometrů, než v minulosti,“ dodal Jan Černý.

Jan Černý, člen Mogul BENZINA Racing21 Teamu, začal svoji závodnickou kariéru už v útlém věku, úspěchy se pak dostavily s juniorskými primáty v letech 2010-2013 v podobě pěti titulů nejen v Česku, ale také v Evropě. Po triumfech v kategorii aut s pohonem předních kol Černý přesedlal do špičkového speciálu Škoda Fabia S2000, který postupem času vyměnil za modernější Fabii R5. S tou pak dosáhl největšího karierního úspěchu posledních let – druhého místa v absolutním pořadí Mistrovství ČR v rally. Nedílnou součástí posádky je rovněž zkušený spolujezdec Petr Černohorský, jenž bude Jana Černého navigovat i v roce 2020.

Spojení ORLENU a Benziny není náhodné. Největší česká síť čerpacích stanic patří i se svou mateřskou společností Unipetrol od roku 2005 do mezinárodní skupiny ORLEN. Uvedení společného loga ORLENU a Benziny na prestižních sportovních událostech je pokračováním aktuální reklamní kampaně, ve které ORLEN posiluje povědomí zákazníků, že tradiční česká značka BENZINA je součástí nadnárodní sítě, do které patří téměř tři tisíce čerpacích stanic v pěti zemích (Polsko, Německo, Česko, Slovensko a Litva).

Zdroj: PR

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý pojede v barvách Mogul Benzina Racing21 Teamu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup - únor

Po sněhu ani památky…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud