Přijďte se svézt se svým vozem

RallyZone.cz, 4. června 2020, 14:54 Google+

Sezóna motorsportu ve Zlínském kraji nabrala značného zpoždění. První automobilovou soutěží tak bude 31. Autoslalom Zlín, který pořádají organizátoři Barum Czech Rally Zlín. Zlínský slalom v letošním roce proběhne navíc jako dvojzávod v termínu 13. a 14. června 2020.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoslalom Zlín

Autoslalom Zlín | foto: Daniel Šimek

Sdílejte článek

Oba závody jsou součástí Autoklub Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu 2020 a České trofeje junior, ale přesto se mohou přihlásit i účastníci s běžným vozem bez nutnosti vlastnit jezdeckou licenci. Komfortní prostory pro uspořádání akce poskytl dlouholetý partner Barum Czech Rally Zlín, když se účastníci utkají se stopkami na testovací dráze Continental Barum s.r.o. v Otrokovicích.

Automobilový slalom je dlouhodobě nejdostupnější disciplínou automobilového sportu, když umožňuje účast v závodu široké veřejnosti i skalním fanouškům automobilových soutěží. Ti si zde mohou vyzkoušet, své schopnosti v ovládání svého vozu a celkový zážitek je v cíli oceněn, jak se na závody patří a to pohárem. Pravidelní licencovaní účastníci soutěží ve vlastních výkonnostních a mistrovských třídách a ve většině případů jsou rádci pro začínající. „Automobilový slalom je jednou ze základních automobilových disciplín. Závodník zde potřebuje vlastně jen helmu, auto a zápal pro věc. Pokud se tyhle věci sejdou, výsledkem je vždy skvělý zážitek,“ motivuje k účasti ředitel zlínského slalomu Ing. Jan Regner.

Startovné na jeden závod činí 886 Kč včetně pojištění na uzavřenou trať. Ale pro ty, kteří se rozhodou startovat v obou závodech platí výhodnější vklad ve výši 1605 Kč včetně pojištění.  Veškeré informace a dokumenty potřebné k účasti jsou k dispozici ke stažení na www.autoslalom.cz, kde se nachází také přihláška. Tu stačí stáhnout a vyplněnou zaslat do středy 10. 6. 2020 na email bill@czechrally.com. Přihlásit se do závodu bude možné i přímo na místě až do konce Administrativní přejímky v sobotu i v neděli, ale vždy pouze do naplnění kapacity závodu.

Specifikem slalomu je, že se na jednom voze mohou střídat až tři účastníci a jeden účastník může startovat dokonce ve dvou různých vozech. Do slalomu můžete nastoupit jak se speciálem postaveným pro tuto disciplínu, tak i s autem, kterým denně jezdíte do práce či na chalupu. Ve výjimečných případech lze převzít do závodu i vozidlo bez technického průkazu, kdy je podmínkou splnění základních bezpečnostních kritérií, která v místě posoudí technický komisař. „Pravidelně u nás startuje okolo sedmdesáti jezdců s opravdu pestrou technikou. Na trati se v jednu chvíli může prohánět speciálně upravený Citroën či Škoda, zatímco na čáře čeká na svůj start silná Imreza STi nebo Focus RS. V minulosti se u nás na slalomu svezl také Dan Zpěvák se svou Škodou Fabia S2000,“ hodnotí technickou úroveň Jan Regner.

Kalendář slalomů 2020:

1) 13. 06.                      Zlín

2) 14. 06.                      Zlín

3) 15. 08                       Násedlovice

4) 16. 08.                      Karlín

5) 03. 10.                      Přerov

6) 04. 10.                      Kopřivnice

Pokud tedy přemýšlíte, že se chcete svézt na uzavřené trati ve svižném tempu, automobilový slalom je vynikajícím prvním krokem. Mnozí rallyoví jezdci, které dnes vídáme na tratích rychlostních zkoušek, prošli právě slalomem a nasbírali tak cenné zkušeností, jež zúročili v jejich další soutěžní kariéře. Díky pořadatelům Barum Czech Rally Zlín máte tu možnosti i vy. A pro jejich autoslalom si připravili pro účastníky z řad veřejnosti zajímavou akci.

V letošním roce je vyhlášen pohár Barum Rally, když se ve třídách L6 ABCD bude soutěžit také o permanentky na 50. ročník Barum Czech Rally Zlín. Stačí být přihlášen a odjed v jedné z těchto tříd oba dva zlínské závody. Permanentku získají vždy tři nejúspěšnější v těchto třídách.

Martin Bill

Vytisknout

Diskuze: Přijďte se svézt se svým vozem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Cais, Erik

Erik Cais v TOP 10 světových talentů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud