Abarth: Do nové sozóny s novými jezdci a vozem

iAdam, 28. prosince 2008, 11:22 Google+

Šampionát IRC (Intercontinental Rally Challenge) nabírá stále na popularitě a prestiži. Uvědomuje si to i tým Abarth, kterému se však v uplynulé sezóně nevedlo tak, jak by si představoval, a byl výrazně zastíněn soupeři od Peugeotu. Tým, který v tomto šampionátu zastupuje značku Fiat, se s tím však nechce smířit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alen, Anton - Alanne, Timo

Alen, Anton - Alanne, Timo | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Pouhé dvě výhry z celkového počtu deseti soutěží. Druhé místo v poháru konstruktérů se ztrátou třiceti dvou bodů na konkurenční Peugeot. Jediní dva jezdci (třetí Giandomenico Basso a pátý Anton Alen) mezi top deseti v konečném pořadí Pouhé dvě výhry z celkového počtu deseti soutěží. Druhé místo v poháru konstruktérů se ztrátou třiceti dvou bodů na konkurenční Peugeot. Jediní dva jezdci (třetí Giandomenico Basso a pátý Anton Alen)mezi top deseti v konečném pořadí jezdců. Tak vypadá konečný stav Abarthu po letošní sezóně IRC. O suverénu mezi zúčastněnými značkami asi není pochyb, Peugeot porazil vozy Abarth Grande Punto na celé čáře. Italové se s tím však nechtějí smířit a začali tvrdě pracovat na příští sezóně.

Již jsme vás informovali o testování týmu v jižní Francii v rámci příprav na první soutěž v Monte Carlu. Video můžete shlédnout zde. Ještě před tím však byla zveřejněna jezdecká sestava pro IRC na rok 2009. I nadále v týmu zůstávají zkušený Basso a syn slavného jezdce, Anton Alen. Nově se však přidal k týmu úřadující mistr Evropy Luca Rossetti, který přichází hledat nové výzvy po úspěšné spolupráci s konkurenčním Peugeot.


Mění se i jezdecké složení pro domácí italský šampionát. Dvojice Renato Travaglia a Andrea Navarra, které letos štěstěna moc nepřála, bude nahrazena nově příchozím Rossettim a obhájcem titulu Umbertem Scandolou.


To však není vše a s výčtem novinek pro nadcházející rok pokračujeme. Podstatnou informací je, že již prvního ledna bude homologována nová verze Punta S2000, vylapšená o pozměněnou převodovku, nové hnací ústrojí od firmy Xtrac, nové zadní zavěšení a další novinky. S těmito změnami by Italové rádi navázali na vzestupnou tendenci z druhé poloviny letošní sezóny a chtěli by se opět stát hrozbou pro francouzského konkurenta se lvem ve znaku. Jak se jim to bude dařit, budeme moci posoudit již koncem ledna (21. až 24.) na tratích slavné Rallye Monte Carlo.

Vytisknout

Diskuze: Abarth: Do nové sozóny s novými jezdci a vozem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Proton Satria S2000

Niall McShea pojede s Protonem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud