Ogier: Jsem rád, že jsem dojel!

iM2, 5. února 2009, 01:10 Google+

Sebastien Ogier zažívá povedený vstup do roku 2009. Prvně vyhrál při svém vůbec prvním startu s vozem S2000 Rally Monte Carlo a teď získal body za šesté místo v Irsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Juniorský světový šampión z roku 2008, který má momentálně jistých šest startů za Citroën Junior Team, měl sice pomalejší start do soutěže, poté se rozehřál a první den zakončil na šestém místě. Ani start do sobotní etapy se mladému Francouzovi moc nepovedl, když na první RZ udělal chybu, která ho stála něco kolem jedné minuty a znamenala propad na osmou příčku. Poté se opět rozjel k skvělému výkonu, když sobotní etapu zakončil opět na šesté příčce.

Francouz nakonec uhájil svoji šestou příčku i v průběhu posledního dne, když měl v cíli na Brita Wilsona ve službách Stobartu náskok 30s a na svého týmového kolegu Atkinsona ztrátu kolem 3 minut. „Naučili jsme se opravdu mnoho. Najeli jsme 350 ostrých kilometrů,“ přiznává Sebastien.

 

Prvně předvedl výborný výkon v Monte Carlu, pak v Irsku.

 

„Začínáme si zvykat v kompletně novém prostředí. Jsem moc rád, že se nám nakonec podařilo dokončit za nejlepšími pěti jezdci i za tak strašných podmínek. Každá rally, kterou dokončíme, je pro nás cennou zkušeností. Je to ohromná satisfakce, dokončit závod a ještě k tomu získat body,“ říká Ogier.

Manager Citroen Junior týmu Benoit Nogier popisuje Sebastienovu formu jako excelentní. „Sebastien se toho hodně naučil a během víkendu ukázal velký pokrok. Během celé rally předvedl pár velmi slibných časů. Pro jezdce, který se ještě s vozem učí, to byla výborná rally,“ zakončil Nogier.

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Jsem rád, že jsem dojel!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford

Al Qassimi vybojoval svůj první světový bod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud