Škoda Motorsport bude na Azorech usilovat o čelní pozice

RallyZone.cz / mediafax, 6. května 2009, 17:07 Google+

Čtvrtý závod dvanáctidílného prestižního seriálu International Rally Challenge (IRC) odstartuje ve čtvrtek na jednom z devíti obydlených azorských ostrovů Sao Miguel. Na startu nebudou mezi 49 přihlášenými chybět dva zástupci Škody Motorsport Fin Juho Hänninem a Jan Kopecký.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Na Azorech se představí 12 jezdců s vozy specifikace S2000. Mezi nimi budou patřit k favoritům piloti mladoboleslavské Škody Motorsport, které čeká v letošním ročníku IRC druhý start. V lednu v Monte Carlu dojel Kopecký celkově čtvrtý, Hänninen dokonce vedl, ale kvůli havárii musel odstoupit.

Finský závodník se Škodou Fabia S2000 bude na ostrově ležícím v Atlantském oceánu jezdit se startovním číslem 1. Tato pozice pro něj může být na šotolinové trati nevýhodná, protože bude soupeřům za sebou čistit trať od štěrku. "Nebude to jednoduché, ale nevidím v tom zásadní problém. Vůz sice bude více klouzat, ale je to velmi dobré auto a já věřím, že mohu zajet dobrý výsledek," pravil Hänninen. Společně s Kopeckým po příjezdu do dějiště rally ještě absolvovali krátký test, jehož cílem bylo najít optimální nastavení pro samotný závod.

Za tovární tým Abarth pojede dvojice Giandomenico Basso a Anton Alén. Dvojici jezdců Peugeotu Belux tvoří vedoucí muž seriálu Freddy Loix a loňský vítěz IRC Nicolas Vouilloz v týmu Kronos, které doplní Kris Meeke jako jezdec Peugeotu UK. Mezi favority lze zařadit také obhájce prvenství na Azorech Bruna Magalhaese. Na startu se objeví také stálý účastník mistrovství světa v týmu Citroën Junior Conrad Rautenbach, který pojede s vozem Peugeot 207 S2000.

Čtyřiačtyřicátý ročník Azorské rally začne po slavnostním startu ve čtvrtek ve 20.20 středoevropského času diváckou rychlostní zkouškou. Závodníky čeká celkem 18 měřených úseků o délce 229,86 kilometru. Vítěz bude známý v sobotu po 20. hodině SEČ.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Motorsport bude na Azorech usilovat o čelní pozice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Peták, Josef - Joska, Libor

Peták zahájil sprintovou sezónu druhým místem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud