Peugeot po Azorech okupuje první tři místa

Zdeněk Míka, 9. května 2009, 22:51 Google+

Čtvrtý podnik IRC je za námi a v průběžném pořadí se už nyní rýsuje jasná dominance jedné značky. Kvůli neúčasti Škody v některých podnicích a výpadkům Abarthů třeba právě na Azorech se na trůnu hřeje trio Peugeotů 207 S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loix, Freddy

Loix, Freddy | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Meeke, Vouilloz a Loix. Trojice pilotů aut se lvem ve znaku se po prvním, respektive třetím a čtvrtém místě usadila na průběžném pódiu. Meeke má na kontě 20 bodů, Loix 18, úřadující šampion Vouilloz jich drží 14, o jeden víc než Jan Kopecký s Fabií S2000. Šéf týmu Kronos Marc van Dalen má rozhodně důvod k úsměvu. „Jasně, že jsme rádi za výsledek z Azor. První tři místa průběžného pořadí jsou pro nás důležité,“ řekl Eurosportu po skončení čtvrtého podniku letošní sezony.

 

Meeke podle něj předvedl perfektní výkon srovnatelný s tím v Brazílii: „Jako tam i tady Kris ostatním ujížděl. Po odstoupení Hänninena jsme už měli snadnou práci.“ Podle van Dalena Brit dnes zvolnil hlavně z důvodu taktiky. Krom toho všechny účastníky azorského klání překvapilo počasí. „Dnes jsme měli mít pěkné ráno a místo toho pořádně pršelo. I proto jsme museli být opatrní,“ dodal.

 

Jak ale zdůraznil, průběžné vedení je důležité hlavně proto, že teď se šampionát přesune na jiný povrch a konkurence tam může být ještě silnější než byla na Azorech. „Příště se pojede v Belgii na asfaltu, takže je dobré, že máme ještě před tímto podnikem uspokojivý náskok. Navíc konkurence je čím dál tím silnější – vozy Škoda se tu ukázaly jako velmi rychlé a nesmíme zapomínat na Abarth,“ upozornil van Dalen.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot po Azorech okupuje první tři místa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav

Rally Saturnus vévodí Češi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud