Ketomaa: Sedmé místo je málo

iM2, 6. srpna 2009, 19:00 Google+

Jari Ketomaa podal na své domácí soutěži Neste Oil Rally Finland skvělý výkon, když dokázal poprvé v MS bodovat. Ač by se mohlo zdát, že to byl dobrý výsledek, Jari chtěl víc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Subaru WRT

Subaru WRT | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Ketomaa, který vloni skončil v PWRC třetí, startoval s privátním Subaru Impreza WRC specifikace 2007. I přes tento handicap se Ketomaa dokázal prosazovat mezi ostřílenými borci z MS. První den zakončil na osmém místě. V průběhu prvního dne sice na RZ6 spadl až na deváté místo, ale hned na dalším testu se vrátil na body, když první etapu zakončil 1,9s za Madsem Ostbergem na sedmé pozici.

V sobotu pokračoval Jari Ketomaa ve skvělých výkonech. Jedinou skvrnou na jeho sobotním výsledku byla chyba na první ranní vložce, Leustu 1, kde sjel finský závodník s svým Subaru mimo trati a trefil strom. Celý incident znamenal ztrátu 1 minuty. Hned na další RZ se ale dostal zpět na osmou příčku, když skvělým časem přeskočil Matthewa Wilsona a Henninga Solberga (problémy se zavěšením). Druhý den soutěže zakončil na sedmém místě.

V celkovém účtování si Jari připsal jedenáct časů v TOP6 a ve svém prvním startu v MS s vozem kategorie WRC specifikace 2007 dokázal víc, než od něj odborníci očekávali. Samotný jezdec ale se svým výsledkem spokojený není! Na této rally startoval již po šesté: „Rozhodně jsem chtěl lepší výsledek. Naše časy mohly být lepší, ale jsem rád, že jsme byli blízko nejlepší pětici posádek. Měli jsme ale k dispozici vůz specifikace 2007. To byla určitá nevýhoda. S tímto vozem jsme zatím letos natestovali pouhých 100 km,“ připomíná Ketomaa.

Ketomaa měl k dispozici tuto specifikaci Subaru Imprezy WRC

 „Když jsme odjeli dobrou rychlostní zkoušku bez problémů, tak jsme byli s našimi časy spokojeni. Ale díky problémům s motorem a také defektu není náš výsledek tak skvělý. Mohli jsme být pátí celkově, kdybychom neměli tyto problémy,“ podotýká spolujezdec Stenberg.

Vytisknout

Diskuze: Ketomaa: Sedmé místo je málo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Duval, Francois - Pivato, Patrick

Mistrovství světa v rally by přivítalo víc pilotů F1 ve svých soutěžích

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud