Barum: Itinerář si převzalo 105 posádek, nestartují Tempestini a Semerád

Roman Ordelt, 25. srpna 2022, 21:06 Google+

51. ročník Barum Czech Rally Zlín 2022 zažil během středečního dne zatěžkávací zkoušku. Do elitní soutěže zařazené do seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a podniku Mistrovství České republiky v rally 2022 (MCR) se  hlásilo v sekretariátu soutěže celkem 105 posádek z 21 států z původně 115 přihlášených.  Z předních posádek se omluvili pouze Simone Tempestini z Rumunska a český jezdec Petr Semerád.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Peška, David

Sdílejte článek

K největším favoritům letošní barumky patří devítinásobný vítěz zlínské rally a šampion šesti posledních odjetých ročníků barumky Jan Kopecký z České republiky a s předstihem korunovaný letošní evropský mistr Efrén Llarena ze Španělska (oba Škoda Fabia Rally2 Evo). K asprirantům na medailové příčky patří další čeští jezdci Erik Cais (Ford Fiesta Rally2) a Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo). Řada předních posádek se objevila již na večerní autogramiádě v prostorách Obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně, kam si přišla pro podpisy více než tisícovka nadšených fanoušků rally.

Zlínským pořadatelům se omluvilo celkem deset posádek. Do Zlína nepřijel druhý jezdec průběžného pořadí mistrovství Evropy Simone Tempestini z Rumunska a na startu barumky nebude ani zástupce českého dravého mládí Petr Semerád (oba vůz Škoda Fabia Rally2 Evo). V kategorii ERC4 Junior  schází Norbert Maior z Rumunska (Peugeot 208 Rally4) a Mattia Vita z Itálie (Ford Fiesta Rally4). V rámci evropského startovního pole se dále omluvili čeští jezdci David Štefan (Peugeot 208 Rally4) a Dominik Brož (Peugeot 208 R2). V rámci hodnocení českého šampionátu nepojedou Michal Vaňhara (Peugeot 208 R2), Daniel Vladyka (Ford Fiesta Rally4), Roman Popovič ze Slovenska ((Peugeot 208 Rally4) a Martin Čagánek (Škoda Felicia). „Jako první si vyzvedl potřebné materiály brzy ráno Honza Hloušek, spolujezdec největšího favorita barumky a devítinásobného vítěze zlínské rally Jana Kopeckého.  Zkrátka obhájci titulu nechtějí nechat nic náhodě. Všechny posádky postupně absolvovaly administrativní přejímku zásluhou  systému v návaznosti na výdej itinerářů. Jako v předchozích letech byl největší nápor soustředěn v odpoledních hodinách po závěru testovací zkoušky v Halenkovicích,“ řekl Ing. Petr Linhart, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín.

Posádky zahájily ve čtvrtek 25. srpna dopoledne seznamovací jízdy na tratích rychlostních zkoušek Březová, Držková, Semetín, Maják, Pindula a kvalifikační test/shakedown ve Žlutavách. V nočních hodinách budou najíždět městskou Super rychlostní zkoušku a v pátek dopoledne si najedou ještě poslední RZ Bunč.  

Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 26. srpna v 16 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě na stejném místě v neděli 28. srpna krátce po sedmnácté hodině. Letošní ročník barumky měří celkem 624,23 km a obsahuje 13 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích v celkové  délce 202,57 km. Předehrou k samotné rally bude kvalifikační erzeta, respektive shakedown v délce 4,57 km ve Žlutavách, který bude na programu již v pátek dopoledne.

V seznamu přihlášených došlo k několika změnám a upřesněním na místě spolujezdců. U startovního čísla 25 je upřesnění příjmení francouzské spolujezdkyně, která se správně píše Pelamourguesová. Ital Andrea Mazzocchi (startovní číslo 42) mění spolujezdce, místo Silvie Gallottiové pojede Nicolo Gonella. Posádka z Tchaj-wanu ve složení Dai-Wei Yein, Tsung-Yu Hsieh pojede ve třídě RC4 na voze Ford Fiesta Rally4 místo vozu Peugeot 208 R2.

V rámci českého šampionátu se posadí vedle Tomáše Janoty (startovní číslo 97) na místě původně přihlášené Barbory Mrkvicové nově Tomáš Zapletal. Tomáše Ziga (startovní číslo 106) bude místo Tomáše Kurečky navigovat Peter Buschbacher ze Slovenska.

 

Pořadatelům se omluvily následující posádky:

  • 2 Simone Tempestini, Sergiu Itu (ROU, Škoda Fabia Rally2 Evo), Simone Tempestini
  • 18 Petr Semerád, Danny Persein (CZE, Škoda Fabia Rally2 Evo), Petr Semerád
  • 30 Norbert Maior, Francesca Maiorová (ROU, Peugeot 208 Rally4), Norbert Maior
  • 32 Mattia Vita, Sofia D´Ambrosiová (ITA, Ford Fiesta Rally4), Mattia Vita
  • 56 David Štefan, Ondřej Vichtora (CZE, Peugeot 208 Rally4), David Štefan
  • 59 Dominik Brož (CZE, Peugeot 208 R2), Dominik Brož
  • 86 Michal Vaňhara, Vojtěch Mudrák (CZE, Peugeot 208 R2), Vojtěch Mudrák
  • 87 Daniel Vladyka, Igor Norek (CZE, Ford Fiesta Rally4), Daniel Vladyka
  • 92 Roman Popovič, Matúš Lejka (SVK, Peugeot 208 Rally4), ARP Racing
  • 116 Martin Čagánek (CZE, Škoda Felicia), Martin Čagánek

Další informace naleznete na www.czechrally.com a nezapomeňte barumku sledovat také na sociálních sítích, oficiálních profilech facebooku, instagramu a twitteru.

Vytisknout

Diskuze: Barum: Itinerář si převzalo 105 posádek, nestartují Tempestini a Semerád

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ DO ZLÍNA

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud