Barum Czech Rally si na Zlínsku vyžádá řadu dopravních omezení

RallyZone.cz / mediafax, 16. srpna 2009, 09:38 Google+

Blížící se automobilový závod Barum Czech Rally Zlín si na Zlínsku vyžádá řadu komplikací v dopravě. Jitka Lysáčková z Policie ČR Zlín agentuře Mediafax řekla, že policisté budou v pohotovosti už několik dní před samotným závodem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Šteigr, Marek

Sdílejte článek

Závod začne v pátek 21. srpna, s policejními opatřeními je ale třeba počítat už od úterka. "Od úterka až do pondělí 24. srpna budou policisté dbát na bezpečnost a plynulost silničního provozu jak v samotném Zlíně, tak v obcích a městech, které dění kolem závodu zasáhne," poznamenala Lysáčková.

Od pátku do neděle se k dopravním policistům přidají také kolegové z pořádkové a kriminální policie, pomáhat jim pak budou i studenti Střední policejní školy v Holešově. V Ulicích a silnicích jich bude operovat na dvě stě. Ze vzduchu bude situaci monitorovat policejní vrtulník a bude nasazen speciální mototeam, který se zaměří na dodržování rychlosti jízdy jak u diváků, tak i samotných soutěžících jezdců.

Řidiči také musejí počítat s řadou uzavírek. První bude aktuální ve čtvrtek od 22.45 do 01.30 hodin, a to v centru Zlína. Zde se pojede zkušební městská rychlostní zkouška. V pátek bude centrum Zlína opět uzavřeno, a to od 19 do 24 hodin. Řidičům bude znemožněn průjezd ulicí Gahurova, Výletní, Vodní, Zarámí, Tyršovo a Benešovo nábřeží. V sobotu bude platit uzávěra komunikací hned na několika místech, například od Kudlova směrem na Luhačovice, z Provodova směrem do Želechovic přes Zelené údolí, z Bělova na Napajedla, průjezd obcí Žlutavy, neprůjezdná bude i část obce Halenkovice a úsek mezi Novou Dědinou a Kostelany. Omezená doprava bude dále z Roštína na Kostelany a dále na Velehrad. Komplikace nastanou i na průjezdu obcemi Jankovice, Košíky, Kudlovice a na příjezdu do obce Babice od Traplic a Kudlovic či ve Vizovicích. Zde budou uzavírky na místních komunikacích směrem na Zádveřice-Raková a zpět. V neděli bude zcela uzavřena cesta z Lukova směrem na Vsetín, průjezd obcí Držková a průjezd přes Tesák. Neprůjezdná bude rovněž silnice přes obec Komárov do Pohořelic.

Na stratu letošního 39. ročníku rally se představí 119 posádek z 20 zemí. Mezi největší favority na vítězství budou patřit předloňský vítěz Nicolas Vouilloz z Francie, Luca Rossetti z Itálie, Fin Juho Hänninen, či čeští závodníci Roman Kresta a Jan Kopecký. I letos bude Barum Czech Rally Zlín součástí FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally, Intercontinental Rally Challenge a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2009.

Vytisknout

Diskuze: Barum Czech Rally si na Zlínsku vyžádá řadu dopravních omezení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Regionální jezdci Orsák a Jelínek se shodují: Chceme hlavně dojet do cíle

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud