Po dobu rally ve Zlíně bude fungovat náhradní městská doprava

RallyZone.cz / mediafax, 17. srpna 2009, 15:10 Google+

Součástí Barum Czech Rally Zlín bude tradičně večerní městská rychlostní zkouška, kvůli níž bude v pátek asi na čtyři hodiny přerušen provoz v Gahurově ulici. Proto Dopravní společnost Zlín – Otrokovice připravila náhradní dopravu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tóth, János - Tagai, Robert

Tóth, János - Tagai, Robert | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

"Jsme schopni zajistit dopravu cestujících na sídliště Jižní Svahy, i když dojde v pátek večer v čase rychlostní zkoušky k vyloučení běžného provozu v Gahurově ulici. Také letos nabídneme cestujícím dopravu z centra Zlína na Jižní Svahy, na Paseky i na Mladcovou po objízdné trase přes Prštné,“ uvedl Kocháň s tím, že DSZO je připravena nasadit také po skončení rychlostní zkoušky několik posilových autobusů, aby se diváci dostali ze Zlína hromadnou dopravou bez dlouhého čekání zejména do Otrokovic nebo na Jižní Svahy.

Gahurova ulice bude uzavřena pro provoz MHD v pátek 21. srpna od 19.30 do přibližně 23.30 hodin. Po tu dobu bude trolejbusová linka 6 z Otrokovic končit ve Zlíně na zastávce Školní a začínat na zastávce Náměstí Míru. Linky 8 a 9 nepojedou na Jižní Svahy, ale na točnu Sportovní hala. Ze zastávky Náměstí Míru přes Náměstí práce budou jezdit na Jižní Svahy autobusy mimořádných linek 8X a 9X, v opačném směru ze sídliště budou v centru Zlína končit rovněž na zastávce Náměstí Míru. Autobusy linek 32 a 33 pojedou oklikou přes Prštné a budou za touto objížďkou o několik minut zpožděny.

"Revizoři budou uznávat v době tohoto dopravního opatření pro přestup na náhradní dopravu i nepřestupné jízdenky pro jednotlivou jízdu a respektovat odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky nebyli poškozeni," dodal Kocháň.

Podrobnosti ke změně trasování MHD v čase rychlostní zkoušky rally a náhradní dopravě včetně mapek jsou zveřejněny na samostatné internetové stránce http://www.dszo.cz/?section=mhd&file=aktuality&id=147.

Jak vyplynulo z zjednání ředitele DSZO s pořadatelem rally, větší množství diváků může přitahovat v sobotu 22. srpna večer také servisní zóna motoristické soutěže u areálu Barum Continental v Otrokovicích. „Diváci se do těchto míst mohou dostat ze Zlína našimi trolejbusy linek 2 a 6. Vystoupí u nádraží v Otrokovicích a do servisní zóny dojdou bezpečně podchodem pod kolejištěm železniční stanice,“ podotkl ředitel dopravní společnosti.

Vytisknout

Diskuze: Po dobu rally ve Zlíně bude fungovat náhradní městská doprava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pondělíček, Lukáš

Citroën Racing Trophy – Barum Rally bez Habaje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud